Jezdzilem Mitsubishi, Honda i Peugotem i ten focus jest bardziej od nich niezawodny a przy tym daje wiecej frajdy z jazdy.
Jak na diesla jest bardzo dobrze.
Nie chaczy, nie ma problemow.
Najlepszy w klasie wiec jaki ma byc? Jezeli chodzi o niezawodnosc to do 130tys km wymienilem 2 pierdulki w tylnym zawieszeniu za okolo 200zł a ASO. Nie mam zadnych zastrzezen.
Do przodu OK - do tylu raczej przecietnie.
Wszystko mi pasuje.
Jak filtr przeciwpylkowy sie wymienia co 20tys jak zaleca ford to zadnych zastrzezen.
Z przodu duzo miejsca (180cm wzrostu), z tylu tez sie mieszcza i nie narzekaja nawet jak jedzie sie caly dzien.
Do 130km/h jest OK powyzej przeszkadza swist powietrza ale to jest kompakt a nie kalasa super premium. Wiec bez zastrzezen.
Bez przebarwien - w trasie przy predkosci 100km/h do osiagniecia jest 5l na 100km/h bez problemu. Na co dzien gdy 70% miasto (Warszawa) i 30% po za spala srednio 6.5l. Max jaki udalo mi sie osiagnac to 8l przy Vmax na autostradzie w Niemczech okolo 190-200km/h wg licznika.
Dobre wyposazenie, swietne zawieszenie, rewelacyjny silnik, dobre wnetrze, nie psuje sie. Najlepszy samochod jakim jezdzilem.
Wymieniam wszystkie utserki:
- podgrzewanie prewego lusterka padlo (wymienione na gwarancji)
- glosna praca lozyska podpory polosi (wymieniono na gwarancji)
tyle...
Nie ma zastrzezen.