Osobiście odradzam zakup forda skłaniał bym sie do potwierdzenia przysłowia fort ... wort
w zimie bardzo długo sie nagrzewa, przy wiekszych mrozach nagrzanie wnetrza graniczy z cudem
fatalne fotele, zupełny brak wyprofilowania pod lędźwia
jak na diesla nie najgorzej
super spalanie przy oszczednej jeźdźie można sie naprawde miło zaskoczyć na stacji paliw
Myslałem ze polityka cenowa tej firmy idzie w stron klienta po prostu nie odwiedziłem innych salonów ceny są zbliżone żadnej rewolucji
i tu sie zaczynają schody kompletna porażka. Zrobiłem nim niecałe 50 tys. i średnio co 5 tys mam jakąś awarie - dość powiedzieć poważną- sam nie wiem jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie uciec z tym samochodem i od tej marki
Dużo trzeba by wymieniać zaczęło się niewinnie zepsuł sie komputer pokładowy, nastepnie uszczelko pod pokrywą, zawór egr, tarcze hamlcowe, uległy takiej korozji że dziury powypadały (w ogóle wyglądają jakby miały z 10 lat - śrdenica oczywiście spełnia normy)- w servisie powiedzieli ze jeżdże zbyt mało agresywnie. Dalszy ciąg usterek rolka napinacza do wymiany bardzo nieprzyjemny piski przy uruchamianiu. SZKODA PISAĆ
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 TDCi 101KM 74kW