1,8 TDCi 100 KM do codziennego uzytku - rewelacja , szczególnie gdy trzeba pedziś z miasta o miasta. W miescie juz gorzej, słaby przy niskich obrotach. Korki sa dla niego katorga. Wyprzedzanie - zywiołem. Wrażliwy na słabą jakosc paliwa !!!
Jak w większości fordów od wielu lat - bezbłednie trafiaja biegi, nie haczy. Może tylko skrzynia która została zaprojektowana do benzynowycj jednostek 2-litrowych, jest troszke za krótka ..?? szczególnie na 1 i 2 ale za to na 3, 4 ... ale pedzi ..!!!!
Wciąz inni i w wyzszych klasach próbuja "dogonić" zawieszenie fokusa. REWELACJA.
"plus" za ogrzewana przednia szybe i małe szybki w tylnych słupkach
wszystko pod reką.
w niedużym samochodzie automatyczna klimatyzacja mimo że jenostrefowa, ale załatwia skutecznie sprawę.
jak na kompakt który ma juz 7 lat (od wprowadzenia do sprzedazy to moze równac sie z kuzynami z klasy sredniej.
Odrzucając odgłosy pracy silnika, bo na taki rodzaj silnika sie zdecydowałem, to jest dobrze, hałasuja dziury , a nie samochód :-)
wszystko zależy od nastroju i okoliczności , ale jest dobrze mozna jeździć oszczędnie i szybko.
jakby nie patrzec, ekonomiczne, troche ponadczasowe auto, z bogatyn wyposażeniem, za nie wygórowana cene.
"plstikowośc" samochodu troche mi dokucza i z niej wynikaja drobne usterki
odpukać, zawsze do celu.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 TDCi 101KM 74kW