: Tylko 100KM, a wystarcza do spokojnej jazdy.
: Trzymał się 9 lat, niestety teraz widać coraz więcej bąbli pod lakierem
: Od czasy do czasu nie działa podświetlenie tablicy rejestracyjnej.
Porównując z innymi samochodami którymi jeździłem, opini znjomych na temat ich samochodów, to mogę stwierdzić iż trafiłem na bardzo dobry egzemplarz auta.
Kupiłem go jak miał 90tyś. km. Przez ten czas poważniejszej awari nie było. Wymiana oleju co 15000 km. Dopiero po przejechaniu 250tyś. km zaczął \"brac\" olej. Winne są uszczelniacze zaworów. Silnik bardzo zrywny, daje sobie rade z felgami 16 calowymi.
Po tak dużym przebiegu biegi wchodzą dalej precyzyjnie, nie haczą, nie zgrzytają
Precyzyjny. Wadą są nadmiernie zużywające się łożyska tylnej osi (wytrzymują max 80tyś. km) Co roku muszę odkręcać bębny i czyścić ręczny bo słabo trzyma- taki zabieg kosmetyczny przed przeglądem, żeby nie było żadnego ale ;-)
Brak zastrzeżeń, jedynie co by się przydało to elektryczne lusterka (gdy jest więcej kierowców)
Wszystko dobrze rozplanowane, w zasięgu ręki.
Klimatyzacja chodzi bez zarzutu, tak samo ogrzewanie (w zimie po przejechaniu ok. kilometra leci już ciepłe powietrze)
Jestem osobą o wzroście 185 i pasażerowie mają za mną dość miejsca.
Powyżej 100km/h jest już jednak trochę głośno (porównuje z nową astrą).trochę już skrzypią boczki drzwi (znajomy mechanik mi mówił dopóki nie będą rozbierane to nie będą skrzypieć- coś w tym prawdy jest)
Pierwsze 100tyś. km auto przejechało głównie po mieście z spalaniem ok. 7-8 l/100km. Resztę kilometrów pokonywało autostradą- 6,5 l /100km (przy prędkości 120km/h i 2 osobach) Udało mi się pare razy zejść poniżej 6 l ale jechałem z wiatrem :)
Poza duperelami nic nie szwankuje
Raz auto odmówiło posłuszeństwa na samym początku. Palił na 3 tłoki- koszt naprawy 800PLN. Od tego czasu ok. Czasami na biegu jałowym obroty falują- głównie w zimie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 100KM 74kW