: Zawieszenie ogólnie cały układ jezdny największy plus tego auta
: słabe przyspieszenie
: rdzewiejące drzwi
Za około 10tys naprawdę ciężko kupić auto na poziomie fokusa . Czyli dość młode , niezawodne , komfortowe i dość ekonomiczne . Z dobrze wykonanym wnętrzem i ładnym \"nowożytnym\" wyglądem . Największym minusem są blachy i słabe niedynamiczne silniki
Jest to mój drugi focus więc na temat silnika mogę się wypowiedzieć . Poprzedni miał silnik 1.8 teraz mam 1.6 100 koni . Samochód z takim silnikiem nie nadaje się do niczego więcej jak do spokojnej dziadkowej jazdy . Ciągnąć zaczyna dopiero na wysokich obrotach . Obecnie mam wersje 3d i 1.6 przedtem miałem kombi i 1.8 . Do spokojnej jazdy ok ale jak ktoś chce coś więcej to nie polecam . Dodam że w przeszłości miałem Fiata Brave 1.6 i było dużo lepiej , naprawdę samochód szedł . Tutaj jest ciężko . Jedno muszę przyznać silnik fokusa jest naprawdę bezawaryjny .
Żadnych zgrzytów , dobrze dobrane przełożenia nierewelacyjnie , ale dobrze
Układ jezdny najlepszy w swojej klasie , auto się świetnie prowadzi . Stosunkowo bez awaryjne .
W tej klasie jest naprawdę dużo miejsca . Auto wygodne w wersji kombi duży , przestronny bagażnik
Jak to w fordzie , słabo aby się komfortowo jechało to do 110km.h . Powyżej jest masakra jak by się jechało ruską ładą
Uważam , że jest całkiem pozytywnie . W mieście około 8/100 w trasie da się zejść nawet do 7/100
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 100KM 74kW