dosyć długo zastanawiałem się nad kupnem samochodu po ostatniej Nexi która okazała się kąpletną porażką. nie byłem do końca przekonany do focusa ale kupując go od cioci zrobiłem interes życia i naprawde jestem bardzo zadowolony. Za tą kase trudno znaleść samochód z takim rocznikiem i wyposażeniem:) oby się dalej tak sprawował jak do tej pory. Polecam wszystkim!!!
Po prostu żyleta silnik 100KM sprawdza się po prostu super
przy 140tyś nie zaóważyłem żadnego problemu
autko porowadzi się jak po sznurku, nic nie stuka, nic nie puka
troszke słaba widoczność z tyłu ale da się przeżyć
co do kształtu deski jest po prostu kosmiczna, trzeba ją polubić:) no i wszystko pod ręką i radyjko i pokrętła...
nagrzewa się w dosłownie chwilke:) jestem bardzo mile zaskoczony takim nadmuchem. Czytając niektóre tutaj opinie spodziewałem się czegoś gorszego a tu prosze- bardzo miła niespodzianka:)
miejsca jest pod dostatkiem. Jak na tą klase nawet bardzo dużo oczywiście mówie o wersji 5-cio drzwiowej.
OK a nawet bardzo OK tak do 130km/h:) później pogłaśniam radio i też nie słysze silnika;p
przy dosyś ostrej jeździe w cyklu mieszanym 7,4l benzyny w mieście w zależności od 8 do 8.5l/100km.
oprócz spalonych kilku żarówek i wymianie amortyzatorów nic nie było robione. no i wczoraj ustawiana była zbierzność za 63zł
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 100KM 74kW