Ocena kierowcy - Ford Focus I Hatchback

Silnik 1.6 16V 100KM 74kW
Rok produkcji 2000
Ford Focus I Hatchback 1.6 16V 100KM 74kW 1998-2005 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik : Tragedia. Osiągi-dno. Wyprzedzanie-dno. Usterkowość - bardzo wysoka. Wszystko się psuje
Zawieszenie : Nie na polskie drogi, wymieniłem całe zawieszenie. Po roku i tak łupie i stuka w kabinie. Części oryginalne
Karoseria : rdza zżera ze wszystkich stron. Mój Focus już miał wszystkie elementy nadwozia lakierowane
To jest fatalny samochód, wór bez dna. Ciągle się psuje, mało jest frajdy z jazdy. Nigdy więcej focusa i nigdy więcej żadnego forda. Jeździłem niedawno nowym focusem wersja III, 1.6. Tragedia! Jeszcze większy hałas w kabinie niż w moim! Wykończenie - tandetne. Mała widoczność przez tylną szybę. Radio słabsze od starszych focusów. Silnik beznadziejny, mało elastyczny. Co więcej - fatalne hamulce. Nic dobrego w nowym focusie nie widzę!
Silnik 1,6 Słaby, przymulony, kiepsko się zbiera, przy 180km/h wyje jak pies. Elastyczność żadna.
Wsteczny słabo wchodzi, po 50 tys tarcza sprzęgła do wyminany.
Fatalne fotele, szczególnie niewygodne dla kierowcy z dyskopatią i o wzroście powyżej 182 cm. Kiepskie wnętrze, mało schowków, mało miejsca na bibeloty. Z tyłu bardzo mało miejsca dla pasażerów.
W czasie deszczu kiepsko go osuszyć w środku.
Mało miejsca w kabinie, ciasno. Szczególnie z tyłu mało miejsca dla pasażerów.
Wyje jak pies już przy 140 km/h. Beznadzieja. Radia nie słuchać, radio CB trzeba okropnie podgłasniać.
Bez komentarza. Ten samochód nie jest wart 100PLN
Nie rozumiem kategorii \"drobiazgi\" Wszystko się w nim psuje. I małe pierdoły i duże sprawy.
Generalnie wymieniłem w tym samochodzie wszystko: Całe zawieszenie oprócz wahaczy wzdłużnych, obie półośki, maglownicę ze wspomaganiem, tarczę sprzęgła, czujnik VHS, pompę wody, alternator, całą klimatyzację oprócz skraplacza, wszystkie filtry... itd. Po 195 000 km silnik się zatarł i poszedł na złom. Kupiłem taki sam z anglika i przerzuciłem do mojego. Ten anglik się dobrze sprawuje ale ma tylko na razie przejechane 90000 tys. Teraz sprzedaję auto bo już mam dość inwestycji w to gówno.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 100KM 74kW [l/100km]

7,9