: Auto trzyma się drogi jak przyklejone, pewne i zarazem komfortowe.
: Korozj w aucie które ma 4 lata !!! Już raz malowane auto przez ASO i będzie reklamacja
: Krótka żywotność łączników stabilzatora, ale to raczej wina polskich dróg.
Jakość powłoki lakierniczej woła o pomste. Jakiekolwiek oderzenie kamyka odbija lakier do blachy, razem z podkładem. Co z tego że Ford sobie zdaje sprawę że dał ciała na całej linii frontu i naprawią swoje buble, w aucie za 60-70 tyś PLN takie wpadki nie powinny mieć miejsca.
Wystarcza do jazd po polskich drogach. Powyżej 4000obr/min jak dla mnie trochę głośny.
Źle wchodzi bieg wsteczny.
Stać go na wiele, bezpieczny i przwidywalny. Dobrze wybiera nierówności naszych dróg.
Takie sobie fotele, słabo trzymają na boki.
Bez włączonej dmuchawy powietrze prawie nie leci z nawiewów nawet przy szybkiej jeździe.
Dla mnie zadowalająca.
Ford trochę poskąpił i nie zamontował wyciszenia pod maską silnika tak jak jest to w samochodach z sinlikiem diesla.
Spalanie w granicach 8l/100km jest możliwe tylko przy delikatnym obchodzeniu się z pedałem gazu. Jeżeli kierowcę poniesie odrobina ułańskiej fantazji wtedy 10l/100km i więcej staje się normą. Od kiedy mam instalację gazową o wiele mniej to boli :-)
Dobrze wysposażone za przyzwoitą cenę. Inne marki za podobne wposażenie każą sobie słono płacić.
spalone styki w przełączniku wycieraczek odpowiedzalne za spryskiwacz (przełącznik do wymiany), zaczyna piszczeć wetylator nawiewu w kabinie. Poza tymi drobnostkami 20tyś.km przejechane bez awaryjnie
Na gwarancji posypał się alternator.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 100KM 74kW