Ocena kierowcy - Ford Fiesta VII Hatchback 5d

Silnik 1.4 Duratec 96KM 71kW
Rok produkcji 2011
Okres użytkowania: 1 rok
Ford Fiesta VII Hatchback 5d 1.4 Duratec 96KM 71kW 2008-2013 - Oceń swoje auto
Polecam z czystym sumieniem użytkowałem większe samochody ale nie ma takiej potrzeby aby mieć obecnie duży samochód nie jest to potrzebne a ten spełnia swoją rolę znakomicie .
Dynamiczny wystarczająco .
Biegi wchodzą dobrze . Szkoda że brak 6 biegu.
Bardzo dobrze się prowadzi.
Brak problemów z korozją.
Bardzo dobra tym bardziej że samochód jest nieduży . Mocne światła pomimo zwykłych żarówek standardowych . A długie światła naprawdę dają radę .
Ogólnie bardzo dobrze poza tym że przyciski elektrycznego otwierania i zamykania szyb które znajdują się w drzwiach są zbyt stylu umiejscowione co jest bardzo denerwujące że trzeba cofać rękę bardzo do tyłu . To powoduje że aż niechce się korzystać z tego rozwiązania . Sprawdźcie to przed kupnem .druga sprawa to źle działający potencjometr od radia jest uszkodzony i raz poglasza a raz nie . Ja mam sterowanie radiem w kierownicy ale nie jest ono dobre gdyż jest w jednym miejscu wszystko i jest za małe i nie podświetlane .nie to że się czepiam ale sprawdźcie to przed kupnem chce Was ostrzec .poza tym wszystko jest bardzo dobrze .
Naprawdę szybko się nagrzewa wnetrze .świetna opcja to podgrzewana przednia szyba.
Bardzo dużo miejsca szczególnie z przodu nawet wysocy kierowcy nie będą narzekać. Pomimo że samochód ma małe wymiary .
Jest cichutki . Wiadomo że to nie jest klasa premium ale cichszy od wielu innych samochodów nawet w wyższych klasach .
Niskie koszta .
Bardzo dobry
Zepsuty potencjometr od radia . Poza tym nic .
Zadnych

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 Duratec 96KM 71kW [l/100km]