Moje 7 auto i trzeba przyznac ze najlepsze. Sprowadzilem dla siebie 5 letnie z Niemiec i trzeba przyznac ze warto bylo szukac dobrej sztuki. Jezdze juz dwa lata i wymieniam tylko olej+filtry. Jak na 1.2 i marne 80KM to niezle to chodzi. Jezdze 95% po malym miescie i tutaj zdaje egzamin, na trasy raczej sie nie nadaje.
1.0 ecoboost z wersji po lifcie napewno jest duuuuuzo lepszy ale na takie nie bylo mnie stac. Ten silnik pozwala poruszac sie po miescie w normalnym sposob, klima zjada troche mocy wiec i trzeba bardziej depnac. Jak na 1.2 i stary silnik jest OK.
Czasem haczy wsteczny albo przeskok z 2 na 3 ale ogolnie to jest OK. Nie mam sie do czego przyczepic.
Fajnie i łatwo sie tym jezdzi. Trzyma sie drogi jak to Ford.
Duzy słup z przodu czasami przeszkadza, do tyłu jest średnio że tak powiem ale lusterka ratuja sytuacje
Mam normalna wersje ale nic procz klimy i radia mi nie trzeba. Wejscie jack pozwala podpiac smartphona i sluchac muzyki z internetu. Jestem zadowolony.
Jest poprawnie, klima po przegladzie dziala jak nalezy. Robi to co ma robic. W zimie dosc szybko pomaga szybie, w lecie chlodzi. Zabiera troche mocy silnikowi i zwieksza lekko spalanie co czuje sie przy 82 KM.
Mam 191 cm i nigdy nie mialem problemu jako kierowca. Pare razy siedzialem z boki i tez bylo ok, raczej nie na dlugie trasy
Po miescie jest bajka, w trasie buczy powyzej 110, ale to male miejskie autko nie król autostrad. Fajny system audio przychodzi z pomoca
Kupilem 5-cio latka, jezdze ponad 2 lata. Przebieg ok 70.000. Olej i filtry na dwoch przegladach, tyle. Spalanie latem miasto 7,5l zima 8.2l. Nie wiem czy to dobrze kazdy niech sobie oceni, dlamnie OK. Na trasie potrafi wypic wiecej jak ktos lubi przycisnac. Ubezpieczenie OC 250zl na rok. Zawsze pali nawet w mocne mrozy, nie ma turbiny jakis dziwnych filtrow - nie ma sie co psuć. Ogólnie po to kupiłem i nie zawiodłem sie.
27.000 za 5 latka w 2014r. Z moich ustalen to najlepsze auto z tego segmentu/ceny. Polo drogie, Corsa słabsza, Yariska jest sto lat za Fiesta jezeli chodzi o wyglad i ceny, francuzów nawet nie oglądałem. Jakbym mial kupować dzisiaj to na pewno 1.4 albo 1.0 z nowym silnikiem, bo czasem brakuje mocy. Ogólnie to najlepsze auto jakie miałem nic sie nie psuje, ceny czesci/serwisu bardzo OK, spalanie ok jak ktos jezdzi normalnie.
Nic jak narazie
narazie nic, olej i filtry
- zużycie paliwa dla silnika 1.25 Duratec 82KM 60kW