: Nie dokładnie zawieszenie. Komfort jazdy po mieście i na krótkich trasach związany z wyciszeniem i ergonomią.
Autem jeździ żona, jest zachwycona. Auto śliczne, całkiem sporo miejsca, dość dynamiczne, cicho i wszystko lekko \"chodzi\". Mnie najbardziej denerwuje położenie sterowania szyb, może damskie krótsze ręce mają mniejszy z tym problem. Zużycie paliwa w korkach jest dość duże, ale wiedziałem o tym przed zakupem, nie miałem nigdy auta co paliło mniej więc jest OK.
Nie rozumiem atakowania auta za przestarzałość. To prawda, konstrukcja, a właściwie blok na 13 lat, ale w 1997 był nowatorski. Bardzo cichy do 3000, potem gorzej ale w mieście bez zarzutu, rzadko wymaga kręcenia wyżej, do 4000 to sporadycznie. Poniżej 1800-2000 bez mocy, ale taki urok małej pojemności. Prędkości max nie znam, jechałem 150+
Tu mogłoby być lepiej. Dla mnie za długie drogi prowadzenia, do tego początkowe problemy w włączaniem wstecznego powoli ustępują w miarę przebiegu.
Dość twardy, trochę łomocze na krótkich nierównościach. Przechyla się nieznacznie, wspomaganie rewelacyjne, w mieście można kręcić jedną ręką, w miarę ze wzrostem prędkości się usztywnia.
Do tyłu kiepsko, do przodu nie wiele lepiej. Doskonałe lusterka.
Brakuje skórzanej kierownicy, plastikowa trochę za cienka. Sterowanie szybami w absurdalnym miejscu (za daleko do przedniego słupka), nie można z niego korzystać bez podniesienia ręki.
Nie mogłoby być lepiej.
Dla osób o przeciętnych rozmiarach więcej nie trzeba, nawet z tyłu. Duży bagażnik jak na klasę B.
W mieście rewelacja, na autostradzie głośno pomiedzy 120-140. Potem się wycisza silnik, powyzej 150 to już obojętnie.
No własnie...na trasie bardzo dobrze, na autostradzie przy 130 jest poniżej 7, ale w miejście nie najlepiej. Jest możliwe zejście do katalogowych 7,5 przy małym ruchu, bez klimy. W korkach + klima to 9 i czasami więcej.
Chyba nie najgorzej. Z podobnym wyposażeniem i mocą silnika, wiosna 2010: taniej Micra, Colt, Corsa + low costy, tak samo: Yaris, drożej Mazda. VW nie wiem. 44 tys za wersję Gold-X + jakieś śmieszne dodatki od dealera.
1. Haczenie wstecznego biegu ustępuje w miarę przebiegu.
2. Cichy chroboczący dzwięk ze skrzyni przy 1500-2000 obr. Zobaczymy co powie serwis na przeglądzie.
3. Źle ustawione dysze spryskiwaczy poprawione we własnym zakresie.
nic
- zużycie paliwa dla silnika 1.25 Duratec 82KM 60kW