Fajne autko dobrze jeździ wręcz idealnie gdyby tylko ten silnik nie był tak głośny.
Silnik w miarę spokojny do 2500 obrotów potem staje się zbyt głośny. Mogli by popracować nad wyciszeniem. Kolektor wylotowy skoerowany w stronę kabiny może to jest przyczyną? Elastyczność marna.Często trzeba zmieniać biegi.
Skrzynia biegów rewelacyjna. Biegi wchodzą idealnie z lekkim kliknięciem. Skok lewarka krótki wręcz sportowy. Sam design lewarka mówi za swoje, krótki dobrze umieszczony nie tak jak w japońcach dyszlowaty niczym szczotka do kibla, o koreańczykach już nie wspomnę.
Zawieszenie rewelacyjne. Idealnie zestrojone choć nie libi poprzecznych nierówności np. tory kolejowe czy tramwajowe. Potwierdzają to wszystkie testy.
To Ford potrafi !
Widoczność dobra choć ograniczają ją dość szerokie słupki.
Ergonomia doskonała wszystko pod ręką i tam gdzie powinno być.
Nie mam uwag chyba wszystko OK.
Z przodu idealnie ale na tylnych siedzeniach trochę mało miejsca na nogi i źle się wysiada z tyłu. Ale mam to gdzieś jestem kierowcą ;-)
Zbyt głośny silnik !!!!!!!!!
Zużycie paliwa na akceptowalnym poziomie przeglądy na średnim poziomie Fiat jest tańszy.
Moim zdaniem autka tej klasy powinny kosztować max. 30.000.
Na gwarancji 2 razy regulowali otwieranie pokrywy silnika bo miałem wrażenie że linka zostanie mi w ręce. Wariowały obroty ale po czyszczeniu przepustnicy przestały. Powiedzieli że kiepskie paliwo zatankowałem i fakt zatankowałem tanie na stacji przy Auchan. Co jakiś czas trzeba nasmarować uszczelki drzwi wazeliną bo jak są suche to trzeszczą.
Na gwarancji wymiana łożyska podpory półosi - coś huczało przy 80 km/h myśleli że piasta ale się pomylili i wymienili w/w. Teraz wszystko OK.
- zużycie paliwa dla silnika 1.25 i 16V 75KM 55kW