Oceny Ford Fiesta IV 1.4 i 16V 90KM 66kW 1995-1999

Uciążliwe usterki

Najnowsze oceny Ford Fiesta IV 1.4 i 16V 90KM 66kW 1995-1999

~lukaszok92
Hatchback 1.4 i 16V 90KM 66kW
Jako do samochodu nie mam żadnych zastrzeżeń. Jestem jego posiadaczem prawie 11 lat i nie mam nic mu do zastrzeżenia. Samochód zawsze mnie zawiózł i przywiózł całego i zdrowego z uśmiechem na twarzy.
3,9
~doti
Hatchback 1.4 i 16V 90KM 66kW
Autko jak dla mnie rewelka. Idealne do miasta, zwrotne, dynamiczne. Na światłach rusza pierwsze z piskiem ;)Zbiera się szybko. Potrafi zaskoczyć innych kierowców. Jedyna wada to nieekonomiczne spalanie, ale jest to autko trochę sportowe, więc nie ma się co dziwić. Dobrze trzyma się drogi dzięki utwardzonemu zawieszeniu.Koszt eksploatacji średni. Jeszcze mnie nie zawiódł. Jak najbardziej polecam.
3,7
~Kowal
Hatchback 1.4 i 16V 90KM 66kW
Jak kazdy wie "Ford gowno wort" ale z takim wyposazeniem jest to ciekawe autko dla ludzi ktorzy lubia miec cos innego :) Wyposazenie: Nadwozie sport z lotka z tulu i dodatkowymi progami, alufelgi 15", klima, skorzana tapicerka, pelna elektryka, dwie poduchy i pare innych bajerow :)
~jarek_siudaj@drelow.pl
Hatchback 1.4 i 16V 90KM 66kW
Bardzo szybki i zwrotny mały samochód. Można pokusić się o stwierdzenie, że nawet trochę sportowy (wzmocnione zawieszenie, hamulce bardzo ostre super, fotele trochę kubełkowe, białe zegary, ABS, ASR, układ antypoślizgowy przedniej osi, alufelgi, elektryczne szyby). Poza tym jeszcze centralny zamek na pilota, który czasem szwankuje:(.Ogólnie fajne auto dla mało zamożnego kawalera;)
3,7
~Kar
Hatchback 1.4 i 16V 90KM 66kW
Odpowiedni samochód do jazdy po mieście. Bardzo przyjemnie i pewnie się prowadzi. Dynamiczny silnik 1,4 (90KM).
3,5
~mbzden@poczta.onet.pl
Hatchback 1.4 i 16V 90KM 66kW
W wersji GHIA autko wygląda elegancko, zwłaszcza z białymi zegarami i drewnopodobną deską i panelem. tapicerka też przyjemna, niestety jasny kolor więc często trzeba sprzątać. Dla dwóch osób jest ok.
4,6
~pkapela@poczta.onet.pl
Hatchback 1.4 i 16V 90KM 66kW
poza spalaniem,żadnych zastrzeżeń,welurowa tapicerka po 6 latach wygląda jak nowa,wersja GHIA jest godna polecenia!!
4,2
~Godul s_ebek@poczta.onet,pl
Hatchback 1.4 i 16V 90KM 66kW
z tej wersji jestem bardzo zadowolony, full wypas jak na takie małe autko, niezłe osiągi, świetne prowadzenie, pozostaje tylko duży problem z ekononicznością tego silnika
4,1
~Disney
Hatchback 1.4 i 16V 90KM 66kW
Sprowadziłem je w 2003 roku ze Szwajcarii przy przebiegu 46 tys. km, ogólnie auto bardzo fajne w prowadzeniu, miłe w wykończeniu wnętrza, mocna jednostka 1.4 zetec-s 16V, skrzynia precyzyjna. (Silnik)
3,9
~J.M.