: Jak na 17-sto letnie autko sprawował się bez zarzutu.
Ogólnie dobre i niezawodne autko. Świetnie sprawdza się w mieście i na trasie. Dobre dla kobiet - zajmuje mało miejsca i trudno nim źle zaparkować :) Było to moje pierwsze auto i pewnie dlatego ciągle będę mieć do niego sentyment. Przez kilka lat użytkowania (do 5 tyś rocznie) nie było żadnych poważnych napraw poza eksploatacyjnymi (amortyzatory, hamulce, filtr powietrza i olej).
Silnik jak najbardziej godny polecenia. Nic się nie psuje. Podobno jeden z najbardziej niezawodnych.
Często przy zimnym silniku wymaga wysprzęglenia do wrzucenia wstecznego. Jednak to chyba wina oleju w skrzyni
Nie powala. W zakrętach nie czuje się zbyt dobrze. Lepiej zwolnić aby nie mieć wrażenia wypadania z drogi.
W kwestii widoczności raczej nie ma się do czego przyczepić.
Wentylacja i ogrzewanie jak najbardziej na plus. Super grzeje w zimie - ok 3 km i już mamy cieplutko w kabinie.
Przy dłuższych trasach gwarantowany ból kręgosłupa. Dla osoby do 160 cm jest ok. Pasażerowie z tyłu często narzekają na brak miejsca.
Niestety jeśli chodzi o wyciszenie to raczej kiepsko. Przy 140 słychać każdy plastik a nie dźwięki z całkiem przyzwoitego radia.
Miałam problem z elektryczną szybą od kierowcy - zacinała się - podobno wina szyn oraz awaria silniczka od przełączania ciepły/ zimny nawiew.
Żadnej nie było mi dane zaliczyć.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 60KM 44kW