Ogólnie - gdybym trafił na mniej zmęczony egzemplarz (czyt. na uczciwszego sprzedawcę) to na pewno byłbym zadowolony. Nie jest to złe auto - przy normalnym użytkowaniu potrafi długo służyć.
Jak na tą moc to jest całkiem przyzwoicie. Gdyby tylko był cichszy na wysokich obrotach.. a dynamika najlepsza na dwójce. Trójka krótka - w zasadzie jak się pociągnie na 2 do 70 (a bez większego problemu) to można wrzucić 4 ;)
mam uszkodzony synchronizator 2 biegu a poza tym wsteczny trzeba \'poprawiać\'
Bez wspomagania. jak się jedzie to nawet lepiej niż z servo - czujesz samochód. a na parkingu nie ma tragedii - cieńkie oponki i jedziesz :)
Dużo szkła, niezłe lusterka. Jest dobrze
dookoła schowki - w drzwiach, pod kierownicą, pod radiem.. i wszystkie z nich są funkcjonalne - można sporo rzeczy tam upchnąć..
Każdy kto miał Forda wie, jak to grzeje. Cała noc na parkingu, minus 30 na dworze, w samochodzie minus 25. Odpalam, włączam grzanie, za 10 minut jadę w koszulce :) Chłodzenie słabiej - przydałaby się klima.
mam 174cm, dlatego nie mam problemów. Pasażer ma sporo miejsca na nogi. z tyłu wchodzi 3 chłopów po 180 każdy (na wcisk, ale wchodzi)
bieg jałowy - nic nie słychać. do 3000rpm jest spoko, powyżej tego rozpoczyna się szalony koncert 60 rumaków w 4 cylindrach połączonych z przepalonym tłumikiem środkowym... ;D
spala w mieście 8 przy normalnej, przy ekonomicznej udało mi się na 7 litrach zrobić 120 km.. w trasie litr mniej. Przeglądy tak jak wszędzie - 100zł:) naprawy niedrogie, tylko dość częste.. ale podobno taki egzemplarz.
6000 za 12 letnie auto w normalnym stanie? Biorę!
przecieka uszczelka. nie działa dinks w drzwiach, ten który zapala światełko w środku. elektryka - światła nie działały, było zwarcie gdzieś w połowie przewodu. RDZA NA NADKOLACH!
skrzynia biegów.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 60KM 44kW