Auto godne polecenie,szczegolnie dla kobiety:)maly silniczek daje dosc dobre wyniki i jest ekonomiczny jak sie ma,,lekka noge\"w moim przypadku srednio 9 l.Awaryjnosc mala i czesci tanie:)Polecam
Za duzo od silnika 1.3 nie ma co oczekiwac,aczkolwiek jest w miare elastyczny i do miasta nadaje sie bardzo dobrze,na trasie radze nie wyprzedzac jezeli mamy za malo miejsca
Dobrze zsynchronizowana skrzynia biegow,zreszta identyczna jak w escorcie.Dobre i precyzyjne przelozenia
Swietnie trzyma sie drogi,naprawde bardzo dobrze jak na tak male autko(mam porownanie do polo i corsy i fiesta wypada duzo lepiej)
Mam 183 wzrostu i dobrze sie czuje w bkabinie pojazdu(jednak osoby siedzace za mna na tylniej kanapie nie maja za duzo wolnego miejsca)
Srednie wyciszenie,przy wiekszych predkosciach dosc glosno jest w kabinie pojazdu,jednak to auto miejsckie dostosowane raczej do predkosci ponizej 100 a wtedy w kabinie jest znosnie(naprewno lepiej jak w polonezie:)
W trasie spalanie okolo 6-7 litrow,w miesice moze dojsc do 10,awaryjnosc bardzo niska,posiadam fieste 4 lata(w irlandii jezdze)przez te 4 lata zmienilem klocki hamulcowe,oleje,i czesci ekspolatacyjne,nie mialem zadnej powaznej naprawy,auto nigdy mnie nie zawiodlo-posiada lancuszek rozrzadu wiec to ulatwia eksploatacje.Ceny sa bardzo tanie i ogolnie dostepne,jedyny problem to korozja,pomimo ze w irlandii nie ma sniegu,drogi nie sa posypywane sola na aucie znajduje drobne punkty rdzy(podwozie zdrowe)
Troszke skrzypia plastiki ale ogolem jest niezle:)
Bardzo niska awaryjnos w zasadzie zerowa(przebieg 230tys i nic nie robione-posiadam ksiazeczke i jesrem 2 wlascicielem od 4 lat zrobilem 130tys kmmjezdzilem do polski kilkakrotnie i nie mialem problemow
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 60KM 44kW