Silnik bardzo dobry.Przyśpieszenie 0-100 +- 12 sekund,prędkość max 180 ale pewnie da się wycisnąć więcej.Mam porównanie z oplem corsą 1.2 też chyba 75 koni to corsa się nie umywa do fiestki.
Nie najgorzej ale mogło by być lepiej.Skrzynia ta wymaga troszkę precyzji i raczej ciężko mają z nią kierowcy którzy machają drążkiem bez wyczucia i dokładności.
Mam troszkę źle ustawioną zbieżność ale nie przeszkadza to w jeździe.Samochód prowadzi się dobrze w zakrętach trzyma się również całkiem dobrze.
Widoczność bardzo dobra jak to w małym aucie ale sądzę że w toyocie yaris jest gorsza.
Nie jest źle ale przeszkadza troszkę wypukłość od strony pasażera i brak pułki.Ale coś za coś za to więcej miejsca ma pasażer z tyłu .
Ogrzewanie bardzo dobrze grzeje wentylacja wentyluję ale bez klimy jest ciężko i wątpię czy w jakimś samochodzie podczas upałów wystarczy sama wentylacja.
Miejsca dla pasażerów z tyłu w aucie tej klasy nie ma prawa być dużo chyba że samochód nie ma bagażnika.Tutaj bagażnik jest dość spory i miejsca w środku jest chyba wystarczająco dodam tylko że moja fieścina była nad morzem z 5 osobami w środku i bagażnikiem wypchanym manelami to chyba z ergonomią jest bardzo dobrz
Mam wersję fun i tłumik był w połowię wymieniony jeden raz i chyba tylko i wyłącznie dlatego u mnie w kabinie jest dość głośno
Auto od nowości serwisowane w autoryzowanych serwisach jak do tej pory nic się nigdy w trasie nie popsuło.Oczywiście olej,klocki,tarcze i inne takie do wymiany poprzez złużycie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.25 i 16V 75KM 55kW