Oceny Ford Fiesta III 1.8 D 60KM 44kW 1989-1997

użytkowników kupiłoby ponownie

Najnowsze oceny Ford Fiesta III 1.8 D 60KM 44kW 1989-1997

~lomik9@op.pl
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
Ogolnie jestem bardzo zadowolony z samochodu i kupil bym je jeszcze raz. Zaluje ze je sprzedalem bo swietnie mi sie nim jezdzilo ale nie pozwalaly mi na to warunki rodzinne. Auto na 4 osobowa rodzine jest troche male lecz kilka wyjazdow nad morze bylo. A jak trzeba bylo sybciej pojechac to i 180km/h dawal rade.
~Hanka
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
napewno niezły komfort jazdy (radio zawsze może zagłuszyć silnik) niezła widoczność, niedrogi w naprawach i w sumie niezawodny. Rozczarował mnie spalaniem AX- nigdy nie przekroczył 5,5 (fakt silnik mniejszy 1500) a ten niestety o literek więcej.
4,3
~Mariusz z W-wy.
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
1.8 diesel, 2x airbag, szyby elektryczne, zamek centr. Maly ale wygodny samochod, oszczedny, nie psuje sie, sprawdzony w miescie i w podrozy zagranicznej. Drobne wzery na dole karoserii. Ogolnie jestem zadowolony.
2,4
~Jarek
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
Nie ma tygodnia zeby cos sie nie rozwalilo ja juz z nim nie wyrabiam jest doslownie beznajdziejny nie wiem jak moge nim jezdzic no ale niestety jestem skazany na niego puki se nie kupie drogiego. BEZNADZIEJNY NIE POLECAM!!!
3,6
~nols
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
Stary samochodzik ale jako sobie radzi. To moj pierwszy wiec nie mam skali porownawczej. Kupilem bardzo tanio, przez co musialem troche poinwestowac. Pierwsze co polecialo to rozrusznik, teraz leci alternator. Blacha w miare, ale zaczyna go jesc. Troche problemow z paleniem w zimie, ale zawsze odpalil, nawet w najwieksze mrozy. Trzeba o niego dbac i tyle. Osobiscie mam do niego spory sentyment :).
4,1
~Lahim
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
Dobry samochód do jazdy po mieście, dla kobiety polecam tylko wersję ze wspomaganiem. Szkoda, że blacha nie jest ocynkowana - rdza daje się we znaki, ale to w końcu 16letni samochód. Podczas deszczu woda w bagażniku i pod dywanikiem kierowcy - polecam sprawdzić przy zakupie czy jest sucho.
4,2
~Drifter
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
moim zdaniem udane połaczenie małego autka miejskiego z dużym silnikiem diesla, który to uważam za naprawde solidną konstrukcję. niektóre VW po takim przebiegu są już niezle wycieńczone a do forda tylko podpiać przyczepę i śmigać.
4,1
~pitt40
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
jak to się mówi: ford gówno wort, ale ja złego słowa nie powiem, nie zawiódł mnie, do domu dowoził i to za małe pieniądze, nie potrzebuję dla wydłużenia meskości niczego innego, a jeżdziłem wcześniej różnymi autami
~christopherson@poczta.fm
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
udane atko troche małe ale na dwie trzy osoby wystarczające szczególnie jeżeli nie robi się codziennie po 500 km wersja z dieslem bardzo ekonomiczna i chyba najmocniejsza w tym aucie (mam zamiar zamontować 1,8 TD) tanie graty i mało elementów w bódowie auta to wszystko sprawia że za tanie pieniądze można doprowadzić wóz do stanu bardzo dobrego a nawet można ściągnąć na części takie auto z niemiec za 200euro polecam gorąco
~Kuba
Hatchback 1.8 D 60KM 44kW
Bardzo trudny rozruch przy -15 stopniach i więcej. Zawodny silnik, pompa paliwowa, rozrząd. Auto wymaga nieustannej ingerencji mechanika (szczególnie przy dużym przebiegu).