: jak go kupiłem to robiłem tylne nadkola i w lew paliwa.
Fajne przyjemne zwrotne i całkiem szybkie auto. Bez problemowe, proste konstrukcyjnie.
Ja miałem troche z modowaną wersje na jednym w trysku, nie wiem ile miał mocy ale napewno więcej niż te 71, jak na taką małą pojemność to cholernie szybki. Nie ma problemów z wyprzedaniem. Kiedyś był tu inny silnik bo w papierach jest 1.3
W steczny czasem ciężej w chodzi i dwujke trzeba delikatnie by czasem nie zgrzytła. Jak dobrze się ją wyczuje to problem nie występuje.
Mój był obniżony i utwardzony, żestaw sprężyny+amortyzatory koni. Więc trzymał się doskonale. Jak za szybko w chodziłem w zakręt to pisk z opon a go ani troche nie przychylało.
Wszystko na swoim miejscu
Bardzo cieplutki :)
Z przodu od cholery, a z tyłu nie wiem :p pewnie gorzej.
Zamykam dzwi i jest cichutko, tylko silnik. A słychać go dobrze i wyraźnie :))
Jak jeździ się oszczędnie to dużo nie potrzebuje, ale jak się przyciśnie oj to bierze.
To jedno z najtańszych aut. lepsze od corsy i o niebo lepsze od seicento czy cienkiego.
Przez rok tylko zamek od pasarzera się popsuł, nie chiał wypuszczać :)
Najpoważniejszą i jedyną awarją były cylinderki od hamulców z przodu. Nie odbijały. Przez co koła cały czas leciutko hamowały, koła gorące, samochód bez mocy i dużo palił. Wystarczyło oczyścić je z rdzy papierem ściernym :D