Ocena kierowcy - Ford Fiesta III

Silnik 1.3 KAT 60KM 44kW
Rok produkcji 1995
Ford Fiesta III 1.3 KAT 60KM 44kW 1991-1997 - Oceń swoje auto
Układ hamulcowy
ogólnie auto potrafi dać frajde z jazdy pozatym w tych pieniądzach jest ono rozsądnym zakupem, zwłaszcza gdy sie go użytkuje jako drugi samochud do jazdy na krotkich trasach bez większych bagaży
silnik umożliwia dynamiczne ruszanie i całkiem fajnie przyspiesza, czuć jednak poważne utraty mocy podczas jazdy pod górę
nie wiem czy to wina przebiegu czy taka uroda tych skrzyń ale wsteczny troche kiepsko wchodzi... tak pozatym to bardzo precyzyjne przełożenia
auto wprost fenomenalnie trzyma sie drogi! zakręty nawet przy wiekszych prędkościach nie sprawiają problemów!
widoczność w każdą strone jest zaskakująco dobra. Poprostu ma się wrażenie jakby siedziało się w akwarium nic nie przeszkadza
Fotele wygodne, wszystkie przyciski rozmieszczone tak ze już po paru minutach pobytu w tym aucie nie trzeba odrywać wzroku od drogi by cokolwiek włączyc.
ogrzewania b.dobre szybko sie nagrzewa i w momencie w aucie jest ciepło, minusem jest chłodzenie. Wystarczy chwile pojedzic, a już czujemy że z nawiewu zamiast chodnego leci ciepłe powietrze...
w wersi 3 drzwiowej z przodu ogrom mmiejsca! jak jest z tyłu trudno mi powiedzieć gdyż jeszcze nigdy nie jhechałem, aczkolwiek słyszałem że gdy kierowca ma odsuniety fotel dość moncno do tyłu to ciężko nogi zmieścic... Bagażnik mimo iż niewielki do codziennego urzytku wystarczający
Bardzo głośno nie jest ale o ciszy też nie ma mowy
autko nawet przy ciężkiej nodze nie wykazuje nadmiernego apetytu na paliwo
jak wyżej wspomniałem
Może to już wiek samochodu ale ciągle zdażają sie jakieś drobiazgi do napraw. Nie jest to kosztowne ale bywa uciązliwe
jeszcze żadnych nie miałem

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.3 KAT 60KM 44kW [l/100km]