Dobry samochód za psie pieniądze.
Kilka małych wad pozostaj w cieniu wielu dużych zalet.
Fordy są jak blondynki.Mają dużo wad, ale wystarczy jedna, dobra zaleta żeby o nich zapomnieć (he,he).
A poważnie silnik jest głośny jak rozklekotany diesel w tarpanie, cały brudny od wyciekającego oleju, nienajszybszy, ale... się nie psuje. I to jest moi mili najważniejsza zaleta mojej fiesty.
Od nowości mam zepsuty synchronizator dwójki, ale skoro da się z tym jeździć, to przecież nie będę nadgorliwie wymieniał, prawda?
Pozostałe biegi wchodzą lekko i bardzo precyzyjnie, prawie jak w rajdówce.Kolejna zaleta fiesty.
Jeździłem różnymi samochodami tej klasy i powiem wam,że fiesta ma najlepsze zawieszenie. Niemal jedwabiście tłumi nierówności, a po zakrętach pruje jak Ferrari - jeśli kupisz bracie dobre opony.
Fiesta to mini szklarnia. Jeśli szyby są czyste, świat widać jak na dłoni.
Prosto i funkcjonalnie.Może jedynie awaryjne są źle umieszczone. No i jeszcze klakson mam w przełączniku kierunkowskazów - kierownica z poduszką.
Latem tropik. Zimą igloo. Tragedia!
Przy dużych mrozach nawet po rozgrzaniu silnika gorący powiew bije ci w gębę,a plecy i nogi marzną.Brak łącznego nawiewu na szybę i nogi. Fordowska oszczędność, psia jucha!
Jak na malucha całkiem nieźle.Do bagażnika można upchnąć teściową - może bez komfortu,ale się zmieści.
Silnik forda jest cholernie i nieprzyjemnie warkotliwy,poza tym producent w onym czasie oszczędzał na gumach i wacie uszczelniającej.Powyżej 100 km/h huk wiatru.
Miasto 6,5(łagodnie)-7(na ostro)
Trasa 6
Klamki i zamki trafia szlag.
Właściwie nic się nie zepsuło.Oprócz zwyczajnej wymiany pierdułek w zawieszeniu, amortyzatorów, okładzin itd. nic się nie zepsuło. Tylko podwozie strasznie zardzewiało. Fordy mają gówniane blachy,fakt.