samochod tani w eksploatacji(TD) dobry dla rodziny( i rodzinnej kasy) a jak trzeba to i sie pocisnie:)
na zimno silnik troche głośnawy, ale naszczeście w fordziku jest nie zgorsze radyjko, wiec da sie zyc:) im dluzej sie jedzie tym lepiej. taka prawda.
biegi wchodza, ladnie, precyzyjnie i bez problemowo. czasem cos zgrzytnie, ale to spowodowane jest tym ze ja nie dociskam czasem sprzegla do konca, bo daleko siedze:P hehe:)
jak na polskie drogi, to swietne. chociaz moze ciut za twarde. czuc kazda dziure. ale oglonie nie jest zle:):)
w koncu to kombi:) po za tym ja lubie DUZE auto. tzn z tzw dupa:)
wszystko na swoim miejscu i blisko kierowcy. 4 za to ze za cholere nie umiem sie przyzwyczaic do wlaczania tylniej wycieraczki
dluuuuuuuuuuuugo sie nagrzewa, ale jak sie nagrzeje to.... hehe trza szyby otwierac:P w lecie wystarczy okna otworzyc i jest gut:)
ja zwykle jezdze z przodu, ale czasem zdarzy mi sie z tylu(w koncu samochod staruszkoof) ale i tak zle nie jest. a dosc duzy chyba jestem... 180 cm. A co mi sie najbardzie podoba to to ze sie siedzi dosyc nisko. nie tak jak w oplu astrze ja na krzesle.
na poczatku jazyd jest tragicznie, jak traktor(w konuc ot diesel) ale potem, mozna spokojnie rozmawiac:) chyba ze sie glosno slucha muza, tak jak ja:P
EKONOMICZNY!! w koncu to TD spalanie an trasie potrafi zejsc ponizej 5 litrow. szkoda tylko ze bak jest tkai maly:( ogolnie samochod bardzo dobry. moj ojciec przejecal nim prawie 700 km i spalil ponizej 5 litrow. ja przejechalem 400 i spalilem 5
samochod nie byl tani. a niestety pewne rzeczy w nim nie dzialaja... ale czesci sa tanie, i duzo zamiennikow np. tylna szyba od klapy(podgrzewana) ok 100 zeta. wiec nie jest zle.
mhmm... tylko 4 bo... stacyjka nam sie zacina. cos z amgnetyzerem jest nie tak. no i niestety zamki w drzwiach nie dzialaja... tzn dziala tylko ten od strony kierowcy. ale mamy centralke:)
B R A K ! ! ! jeszcze(odpukac)
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 TD 90KM 66kW