Ogólnie samochód może i jest fajny ale niestety znaczek FORD eliminuje go. Przekonałem się juz wiele razy że ten samochód to syf
i niema wogole porównania; mój egzemplarz z 2000 roku wygląda lakierniczo gorzej niż 13 LETNIA HONDA. Problemem tego samochodu jest to, że dopóki działa i się nie sypie to powinniśmy się bardzo cieszyć, ale jak zacznie się sypać, to nalezy bezzwłocznie sie go pozbywać. Napewno nie kupiłbym juz tego samochodu i raczej wogóle juz żadnego forda ani VW czy co gorsza jakiegos seata czy nie daj Boże renault albo Citroen. Przekonałem się ze europejskie samochody są już tylko wspomnieniem. Niestety marki typu Honda czy Toyota boją na głowę te wszystie wynalazki. Teraz gdybym miał wybrać pomiędzy Escortem a np Honda Aerodeck to nawet 15 lenią honde wolałbym od nowego escorta.
Pozdrowienia dla każdego uzytkownika Escorta.
Jedyna dobra rzecz w tym samochodzie.
skrzynia jest ok
Słabizna. zawieszenie delikatne, łatwo uszkadzające się silentblocki, Wiecznie coś stuka. ogólnie syf
to jest dobra cecha tego samochodu, widac z niego dobrze i jeździ się tym samym bezpieczniej
bez zastrzżeń
mocny nawiem i system nawiewów sprawdza się.
jadąc w 4 osoby jest ok, w pięć robi się ciasno, sama pozycje kierowcy też komfortowa.
Niesłychacv specjalnie pracy silnika ( jak na diesla ).
sama izolacja od dzwieków z zewnątrsz też jest w porządku
fakt, jeździ sie tanio. mało pali, natomiast częste neprawy wyrównują nam oszczędośćna paliwie
Tani shit
Co chwile coś sie psuję. Porażka.dużo głupich usterek.
Niestety tutaj tez pojawią sie słowa krytyki. Samochód co chwile ma problemy ze sprzęgłem niewiadomo dlaczego.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 TD 90KM 66kW