: Klimatyzacja :) szczególnie podczas stania w korku latem, oraz do odparowywania szyb.
Samochód póki co, jest niezawodny, bardzo pojemny, w miarę ekonomiczny ( LPG ).Duża buda i tylko 90 KM nie pozwalają na dynamiczną jazdę, ale autko zawalidrogą nie jest.
Jak na 16V przystało, trzeba kręcić powyżej 3000 obr./min. Wersja kombi nie bardzo nadaje się na wyścigi, jednak do sprawnego przemieszczania się 90 KM wystarczy.Na dobrej górce na A4 licznik pokazał 190 km/h. Autko jest zagazowane sekwencją, świece z platynowymi elektrodami. Nie odczuwam żadnej różnicy, podczas jazdy na PB i LPG.
Przełożenia dobrane właściwie, na 3 biegu od 40 do 130 km/h. Nawet na 5 biegu można jechać 70/80 km/h.
Ma tendencje do przechyłów na zakrętach. W miarę dobrze tłumi nierówności naszych dróg.
Nie mam żadnych zastrzeżeń.
Umieszczenie włącznika świateł awaryjnych nie jest dobrym pomysłem. Podoba mi się zegar. Oświetlenie wskaźników troszkę za słabe, jak dla mnie. Fotele są wygodne. Brakuje kontrolki świateł mijania.
Mam wersję z klimatyzacją, z której często korzystam. Do tej pory się nie zawiodłem
Z tyłu trochę mało miejsca, 3 osoby mają ciasno. Co do przednich foteli, myślę że jest ok.
Po przesiadce z Poloneza jest cicho :)
Autko pali 12 LPG w mieście i 10 w trasie. Po warszawskich drogach z klimą nawet 14 litrów, spokojna jazda poza miastem poniżej 9 litrów.Troszkę mały zasięg na LPG - 32 litry pozwalają na niecałe 300 km w mieście, do 400 km w trasie.Części nie są zbyt drogie, pod warunkiem, że nie korzystamy z ASO.
Za 12 tys. auto z LPG i klimatyzacją jest doskonałym rozwiązaniem.
Odpukać nic się nie psuje. Wymiana żarówki w reflektorze wymaga chudych palców.
Padła przekładnia kierownicza i katalizator.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 90KM 66kW