Ocena kierowcy - Ford Escort VII Kombi

Rok produkcji 1995
Okres użytkowania: 1 rok
Ford Escort VII Kombi 1.4 i 75KM 55kW 1995-1998 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : dojechałem nad morze i z powrotem i nic się nie zepsuło ... sam się dziwię
1.4 8V GAZ. bardzo nierówno chodzi na benzynie na wolnych obrotach i wiem że to nie tylko mój escort tak jeżdzi. Wada wielu fordów - szybko padające silniki krokowe . Jest to silnik montowany od 90r i tylko nadwozie jest z generacji 95 w gore silnik jest taki sam jak w starych fordach .
w skrzyni biegów nie mam zastrzeżeń - jedyny minus o szybko przecierajacy sie meszek i psujaca sie gałka zmiany biegow
trwałe chociaz u mnie wystepowaly problemy ze zbierznascia poza tym szybko padaja łączniki stabilizatra, ściąga na prawą stronę
parują szyby w zimę
ogrzewanie ok nie ma sie co czepiać - chyba jedyna rzecz ktora dziala bez zarzutów
szkoda ze nie ma regulacji kierownicy - miejsca w miare
głośny uszczelki piszczą , halas na przedniej szybie, ogolnie slabo wygluszony glosny
spalanie u mnie 1.4 8V kombi 95r GAZ: miasto 13 - 14 l/100 km trasa 10 - 11 l/100 km zadna regulacja nie pomaga na benzynie jezdze zadko wiec nie ocenie
drogie czesci - w porownaniu do aut tej klasy innych marek w tym roczniku i pojemnosci niska trwałośc czesci
nie wiem co drga - silnik krokowy czy to juz silnik przy 190 tys jest do d... ale nie daje rady dwururka nowa bardzo droga

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 75KM 55kW [l/100km]

13,0