Gdyby nie silnik to samochód jest całkiem przeciętny, a tak? Co mi z samochodu, którym nie mogę jeździć w zimę?
Silnik to niestety największy problem tego samochodu. Tragedia. Przy ponad 1100kg wagi 70PS to naprawdę mało, co sprawia, że jazda powyżej 120 km/h objawia się wyciem silnika. Do tego dochodzi sprawa palenia przy ujemnych temperaturach. W moim przypadku -10 i nie ma mowy o jeździe, mimo, że zmieniałem świece żarowe, założyłem zaworek zwrotny, akumulator jednoroczny i naładowany.
Nie mam zastrzeżeń, mtx75 chyba nie jest jakoś specjalnie awaryjna, zmienia biegi, nie ma z nią problemów - to najważniejsze.
Całkiem przeciętny.
Według mnie trochę małe lusterka
Samochód bardzo długo się nagrzewa. W kratek leci powietrze mimo iż dopływ jest zamknięty.
Przy moich 180cm i 90kg wagi niestety jest dosyć ciasny, ale czego można się spodziewać od 3 drzwiowego hatchbacka? Wygodne fotele
Słabe, słychać głośno klekoczący silnik.
Jak na taką pojemność spalanie jest przeciętne.
Wymiana uszczelki pod głowica i rozrządu kosztowała mnie 950 zł.
Wygląd zewnętrzny jest nawet ok, wewnętrzny - podoba mi się, jak za ta cenę wygląda całkiem nowocześnie, wygodne fotele. Za niewysoka cenę możemy dostać auto nie najgorzej wyposażone.
Drobiazgi są jedna z bolączek tego modelu. W moim przypadku to nieotwierający centralny zamek od strony kierowcy, włączające się światła drogowe przy włączaniu kierunkowskazu, nie działający włącznik szyberdachu.
Z poważnych napraw była na razie tylko wymiana uszczelki pod głowicą.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 TD 70KM 51kW