: Samochód trzyma sie drogi jak marzenie. Odpowiadam od razu na następne pytanie. Nie kupiłbym tego modelu jeszcze raz, bo ten co mam raczej nie sprzedam :)
Układ elektryczny
: zespolony przełącznik świateł (włączają sie długie światła)
Z tego samochodu jestem zadowolony jak nigdy z innego a jeździłem nie jednym
Jak na ten rocznik chodzi bardzo dobrze. Po włączeniu klimy trochę brakuje mocy, ale jak to 16v budzi sie przy 3500 obr
wymiana oleju w skrzyni i biegi wchodzą jak po maśle
samochód jedzie jak złoto. jeżdżę różnymi samochodami, ale ten zawsze mnie zaskakuje szczególnie na zakrętach. Trochę bije na kamienistej drodze ale to pewnie niski profil opony (50)
każdy widzi to co chce
nic dodać nic ująć
może trochę słabo na szyby dmucha, ale jak dam dmuchawę na maksymalną prędkość to przeciąg w aucie sie robi
Mogłoby z tyłu być trochę więcej miejsca. ale wygodne fotele rekompensują brak przestrzeni na tylnej kanapie. Przód bez zastrzeżeń
LPG bierze 8-13/100 może dlatego, że po mieście głównie jeździ a jak na trasie to wypchany po dach. No i instalacja 2 gen. Ale i tak wszystko zależy od kierowcy. Części do wyboru do kolory od zamienników po oryginały (czasami warto w te drugie przyinwestować)
Ale słyszałem, że te składane w Polsce jakością odbiegają od norm europejskich.
Sezonowe wymiany serwisowe nie wliczam. Na pewno z czasem zepsuje się silnik krokowy (często wystarcza czyszczenie zamiast kupno nowego). I przełącznik świateł (włączają sie długie światła :)), gdzie oryginał najtańszy nie jest, ale są sposoby, żeby to może nie naprawić, ale poprawić
Musiałem wymienić sprzęgło, ślizgało sie po poprzednim użytkowniku samochodu
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 90KM 66kW