W porównaniu z astrą classic oraz z polo classic, gdybym miał jeszcze raz wybierać bez wahania, ponownie wybrałbym escorta, bez urazy dla fanów fałweja i opla:)
Przy wysokich obrotach (powyżej 4500 obr/min) nieco denerwujący. Elastyczność dobra, przyspieszenie bardzo zadowalające. Ogolnie silnik zasługuje na 4 z dużym +.
Trochę długi skok lewarka, czasami wsteczny nie chce zatrybić, poza tym ok.
Jestem bardzo zadowolony, polo classic, którym jeżdżę w pracy to w porównaniu z moim escortem podskakujący na wybojach, twardy jak deska i ogolnie niesympatyczny śmietnik na kołach.
Bez zastrzeżeń.
Moim zdaniem wszystko na swoim miejscu, może tylko do lusterek zewnętrznych bym się przyczepił, że są bardziej ładne niż praktyczne, polo classic i toyota corolla i seat ibiza/cordoba mają znacznie lepsze lusterka, choć może brzydsze:)
Ogrzewanie nieco lepsze niż wentylacja, ale ogólnie nie ma żadnego powodu do narzekań:)
Dla czterech osób na dłuższą trasę w zupełności wystarcza, dla piątki już może niekoniecznie.
Rewelacja, bardzo dobrze wyciszony, astra classic moim zdaniem mu nie dorównuje.
Trochę pali, to fakt, ale i tak nie założę gazu:) wolę mniej jeździć:)
Kupiłem w bardzo rozsądnej cenie:)
Trochę usterek w zawieszeniu, ale to w sumie standard na polskich dziurach, czasami silnik krokowy głupieje.
Nie spotkało mnie nic poważnego:) i oby tak dalej:)
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 90KM 66kW