Super auto dla rodziny. mam też VW golfa 96 jednak nie moge go nawet porównywać gdyż ocene awaryjności to mogłbym długa wymieniac tego Golfa. Są fanatycy którze uwazaja ze VW sa swietnymi samochodami ja tak nie uwazam. Samochód jak samochó dobry dopóki si e nie popsuje. Mnie FORD NIGDY NIE ZAWIÓDŁ dlateo POLECAM
co do sinika kompletnie nie mam zastrzeżeń od początku jedna awaria i to osprzętu - rozrusznika. choć trochę mułowaty na niskich obrotach ale to w końcu 16V
skrzynia mogła być być trochę krótsza do lepszego rozpędzania się. pozatym nei mam uwag biegi wchodzą precyzyjnie bez uzycia siły
samochód dobry na nasze warunki drogowe. jest trochę twardy ale to moim zdaniem + tego samochodu
jeżdząc wieloma samochodami przekonałem sie ze widoczność jak na swoja kalse auta ma świetna nic dodać nic ując. nawet przeciętny kierowca nie umiejący cofac z lusterek ( jak moja mama) radzi sobie bdb. z przodu również widoczność bdb
w zasadzie wszystko jest pod ręka więc czego chcieć więcej
ogrzewanie super. po wyjechaniu w zimie z garażu ( -12 stopni) po niecałej minutce leci ciepłe powietrze. a co do klimy też bezproblemowo jak na razie wprawdzie regularne przreglądy ma moze dlatego. przy + 28 polecam :)
nie mam żadnych zażutów
nic nie strzela nic nie humczy wiec OK. przy jeździe normalnej do 130km/h silnika praktycznie nie słychać. znajmoy jednak posiada escorta 90 r 1,3 to zupełne przeciwnieństwo w środku jak w ciągniku
zużycie paliwa - samochód muszę przyznać spala rozsądną ilość paliwa w trasie nie przekroczyłem 6,5 litra nigdy a zdarzało sie zejsc poniżej 6. w mieście nieco gorzej korki i ciagle rozpędzanie i hamowanie - spala około 8,5 litra na 100. w Sumie co przegląd do wymiany jakieś detale no i opony ale to nie przeglady ;) z rzeczy która się popsuła mogę wymieć czujnik który pprzy otwieraniu drzwi zaświeca w środku światło.
uważam ze za 95 rocznik ceny giełdowe nie sa zbyt wygórowane choć za dobry egzemplarz trzreba odpowiednio więcej zapłacić
samochód nigdy mnie nie zawiódł. Jeste mbardzo zadowolony z niego. NIe ma zadnych oznak korozji. sprawuje sie doskonale
raz nawalił rozrusznik
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 90KM 66kW