: przyjemne wspomaganie
zawieszenie
miejsce w środku
ogólna ergonomia
: ruda tańczy jak szalona
auto miałem parę dni, marzyłem o nim od dzieciaka kiedy to ojciec mial 1.8. Auto było takie jakie zapamiętałem (mimo że kupiłem 1.6) zwinne, dynamiczne, zawieszenie mięciutkie a w moim odczuciu też bardo ładny. Auto jak na tani egzemplarz przystało miało wiele niedociągnięć - wgniotki, pęknięcia, walnięty silniczek krokowy, jakaś dziurka w wydechu i jakość nadwozia z których escorty niechlubnie słyną. Jednak, jeśli miałbym go kupić jeszcze raz to zrobiłbym to - nazwijcie mnie fanatykiem, graciarzem cokolwiek, ale początkowo kupiłem to auto z sentymentu a po samej drodze powrotnej po zakupie zakochałem się w nim. Mimo tego że jestem dość świeżym kierowcą a z mechaniką za dużo wspólnego nie miałem (to też dlatego go kupiłem) autko cudowne. 4 gwiazdki tylko i wyłącznie za stan mojego egzemplarza i ekonomię która jak na kompakta - nie oszukujmy się - nie powala.
Bardzo przyjemny i dynamiczny, przyjemny dla ucha dźwięk.
Wybierak długi jak w autobusie to też czasem trudno było się przyzwyczaić ale do przeżycia
Precyzyjny, chociaż z nóg nie powala. Jednak jak na tanie jako nowe z salonu oraz ponad 25 letnie auto to i tak bardzo dobrze
No tu jest problem, stylistyka ładna ogólnie ale jakość wykonania - tragedia. Zabezpieczenie antykorozyjne w postaci spraya z tesco za 10zl i to wszystko. Gdyby fabrycznie bardziej się starali to podejrzewam że tych aut zostałoby więcej
3 drzwiowy;
Niestety brak tylnych okien uchylnych trochę nadaje dyskomfortu ale za to nadrabiał szyberdachem. Ogrzewanie na "-" raczej bo nie da się wyłączyć nawiewu.
W miarę Mały samochód a jednak miejsca duzo (a nawet za dużo)
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 90KM 66kW