Ocena kierowcy - Ford Escort VII Hatchback

Silnik 1.6 i 16V 90KM 66kW
Rok produkcji 1996
Ford Escort VII Hatchback 1.6 i 16V 90KM 66kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Jak mozesz kupic lepsze auto (czyt. Mercedes np. c klasa za 10 tysiecy) to je kup. Jak nie mozesz a sie zastanawiasz dajmy na to pomiedzy jakims oplem czy koreanskimi wynalazkami i teraz fordem, zainwestuj w Forda Ford nie jest gówno wort, w koncu to Ford urodzil syna Focusa, który królował i chyba wciaż króluje w swojej klasie Ale musisz trafic na najwazniesze, na sprawny silnik! Bo cala reszta w escorcie jest w miare tania
Kupilem model powypadkowy. Przyspieszenie mial, predkosc na autostradzie wiecej niz wystarczajaca, ale sam silnik moglby byc bardziej elastyczny. A sam Escort to po prostu przecietne auto , nie wyroznia sie specjalnie ani w tą zla ani ta dobra strone.
Biegi wchodza dobrze, poza wstecznym, ale to duzo aut ma ta dolegliwosc.
I tu zaskoczenie, prowadzi sie bardzo dobrze. Fordy jednak maja bardzo dobre wlasciwosci jezdne
Podobaja mi włacznik swiatel tuz przy kierownicy, jakos rzadziej zapominam o ich wlaczaniu
Dmucha dobrze, grzeje dobrze, szybki szybko odparowuja
I kolejne zaskoczenie, bagaznik mi miescil wszystko co ma pomiescic. 4 osoby moga podrozowac bardzo komfortowo
Na autosradzie slychac wiater ... i delikatnie cos tam buczy pod maska ... Jest dobrze! Ale ja mialem mate wygluszajaca w silniku
Norma. Przy spokojnej jezdzie to ejst nawet oszczedne auto
Dla mnie escort jest brzydkie jak jasna cholera, ale kupilem go tanio i w ladnym kolorze, to niebiesko metaliczny kolor mnie skusił ... Mozna te auto kupic niedrogo i to jest najwiekszy atut. tylko trzeba miec farta
Z drobiazgow, tylnia wycieraczka!
Skrzynka bezpiecznikow

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 90KM 66kW [l/100km]