Lista ocen Ford Escort VII Hatchback 1.4 i 75KM 55kW 1995-2000 (113)

3,9
~cerber-78@o2.pl
Hatchback 1.4 i 75KM 55kW
Escort to taki typowy średniak.Niczym się nie wyróżnia,po prostu solidne tanie autko nie rzucające się w oczy.Do jazdy a nie do lansu.
4,5
~wiledi
Hatchback 1.4 i 75KM 55kW
Jeśli się zadba o autko naprawdę potrafi się odwdzięczyć. Problemy z rdzą są znikome, jeśli się zadba o karoserię. Typowe nadkola, progi i podłużnice powinny być dobrze zabezpieczone to nie będą się szybko psuć. Pozostałe części wnętrza wykonane są z dobrych materiałów, nie niszczą się nawet po 13 latach użytkowania auta, nie blakną, nie piszczą itd. Ogólnie bardzo chwalę sobie tego mojego Fordzika
4,4
~szczecinek
Hatchback 1.4 i 75KM 55kW
jedynym mankamentem jest duze ,bardzo duzy apetyt na paliwo misto krutkie dystansy 9l lato /12,5l zima trasa 6/ do 7 litrow na 100 km ************************** wysoka bezawaryjna praca przyjemna jazda (miekie zawieszenie, cicha praca) stosunkowo małe przyspieszenie jak na zuzycie paliwa samochod dla spokojnych kierowców,
4,2
~Bartosz.
Hatchback 1.4 i 75KM 55kW
Generalnei auto jest udane. Owszem, pali za dużo czasami ( zima, mróz - około 10 l w mieście ) ale generalnie jest to auto dobrej marki i nie sprawiające kłopotów.
3,5
~frugo84
Hatchback 1.4 i 75KM 55kW
Ogólnie może być, choć auto sprawiało sporo drobnych problemów ale to raczej przez jego przeszłość. w końcu okazało się, że było bite z prawie każdej strony:/ Auto od handlarza:/
3,6
~p.sepiol@tryg.pl
Hatchback 1.4 i 75KM 55kW
Gdyby nie te wyżej wspomniane problemy byłaby 5. Bałem się tego autka biorąc pod uwagę komentarze innych użytkowników Escortów. Nie jest tak żle aczkolwiek drugi raz nie zdecydowłbym sie na zakup Forda. Potrzebowaliśmy czegoś w kombi w rozsądnej cenie ze względu na urodziny bliżniaków. Jak dotąd spełnia swoje zadanie całkiem przyzwoicie. Zobaczymy jak przeżyje nadchodzącą zime?
3,5
~sleem79
Hatchback 1.4 i 75KM 55kW
Kupiłem to auto za paczkę groszków, gdy miało 15 lat. Przejechałem nim przez dwa lata 50000 km, niemal bezawaryjnie. Jak się posypał, to raz a dobrze, ale za takie pieniądze jakie kosztował to nie mam prawa narzekać.
4,2
~MALIN73
Hatchback 1.4 i 75KM 55kW
TU NATOMIAST JEDYNY MAŁY MINUS-SPALANIE!!!ZDECYDOWANIE ZA DUŻE DO OWEJ POJ.POCZĄTKOWO SZUKAŁEM PRZYCZYN USTERKI,REGULOWAŁEM KOMUTER W AUCIE...BEZ SKUTKU.WTEDY NIE ZNAŁEM JESZCZE OWEJ STRONY WWW Z KOMENTERZAMI UŻYTKOWNIKÓW.MOŻE TO I ŻLE,A MOŻE I NIE ,BO WTEDY BYM NIE KUPIŁ TEGO MODELU CHOĆ JESTEM OBECNIE Z NIEGO ZADOWOLONY.DUŻE SPALANIE REKOMPENSUJE TANIMI CZĘŚCIAMI,NIEZAWODNOŚCIĄ I KULTURĄ DOBREGO PROWADZENIA-SIĘ..
4,6
~BARLINEK
Hatchback 1.4 i 75KM 55kW
jak dla mnie po przejsciu z samochodu w pelnej opcji gdzie tylek plywal w skórach.... do samochodu z nieduzym wyposazeniem..... jestem bardzo zadowolony:)
3,8
~Lechu
Hatchback 1.4 i 75KM 55kW
Uważam że Escort Cabrio to dobry wybór. Podoba mi się jego stylistyka, jest całkiem wygodny nawet na dalszych trasach. Ma trochę wad, ale generalnie go bardzo polubiłem. Przestronny, pewny, ciągle jeszcze ładnie wygląda - ma naprawdę sporo zalet. Poza tym blachy (odpukać) nie sypią mi się wcale, elektryka na razie działa sprawnie, dodatkowego wyposażenia jest w kit -uważam że to był dobry zakup.
Ford Escort VII Hatchback