Ocena kierowcy - Ford Escort VII Hatchback

p.sepiol@tryg.pl, 21 lat temu
Silnik 1.4 i 75KM 55kW
Rok produkcji 1999
Ford Escort VII Hatchback 1.4 i 75KM 55kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
Gdyby nie te wyżej wspomniane problemy byłaby 5. Bałem się tego autka biorąc pod uwagę komentarze innych użytkowników Escortów. Nie jest tak żle aczkolwiek drugi raz nie zdecydowłbym sie na zakup Forda. Potrzebowaliśmy czegoś w kombi w rozsądnej cenie ze względu na urodziny bliżniaków. Jak dotąd spełnia swoje zadanie całkiem przyzwoicie. Zobaczymy jak przeżyje nadchodzącą zime?
Trochę głośny, żona narzeka, że mysli swoich nie słyszy. Mam problemy z obrotami. Przy ostrzejszym hamowaniu spadają do 500. Zaraz po odpaleniu, nawet na benzynie, dostaje dziwnego kaszlu, po jakimś czasie sytuacja się normuje. Skaczą trochę obroty.
Wszystko byłoby dobrze gdyby nie wsteczny. Zdarza sę, że po zgaszeniu silnika nie chce wejść jedynka.
Twardy, świetnie się trzyma drogi acz przy wolniejszej jeżdzie na naszych super płaskich drogach dochodzą do mnie jakieś stuki. Mniemam, że to końcówki drążków.
Przód i tył oraz na boki całkiem dobrze.
Dla rodziny 2+2 wystarczająco dużo miejsca.
Dla kierowcy i pasażera z przodu znośnie lecz dla siedzących na tylnej kanapie znacznie gorzej.
Nie można narzekać. Dzieciaki na razie nie się nie skarzą, bo maja dopiero roczek.
Kiepsko. Wyje na każdym biegu powyżej 3000. Należy wtedy pogłośić radio i delektować się krajobrazami.
Na benzynie tragicznie 10-10,5 l/100 w mieście, na trasie w przedziale 7,5-8,3. Na LPG o wiele lepiej (11,5-12,5 na mieście, na trasie poniżej 10. Naprawiam go w zaufanych zakładach. Jest znośnie. Niedawno padł regulator napięcia.
Cena nie była wygórowana za autko z 99r z przebiegiem 35tys. Ma swoje mankamenta. Obawiałem się, że będzie dużo więcej problemów.
Z tymi drobiazgami też nie jest za dobrze. Przepaliły się siłowniki do centralnego zamka. Nie mam pojęcia z jakiego powodu. Nie zawsze kontaktuje przełącznik długich.
Nie wydałem jeszcze na naprawę więcej niż 300zł. Oby tak dalej.
Ford Escort VII Hatchback