Świetny samochód na co dzień. Wygodny, przestronny i w miarę ekonomiczny.
Silnik 1.3 jest do niego za mały, ale i tak da się jeździć.
Jeśli oczekujesz od samochodu, że zawiezie Cię z pkt. A do B w miarę tanio, wygodnie i się po drodze nie zepsuje, to jest to wóz dla Ciebie. Ma coś z amerykańskiej limuzyny, ale spalania nie liczy się w galonach ;)
Pracuje dobrze, ale za mały do tego samochodu. Dosyć elastyczny. Przy dużej masie wozu (mam sedana) dość dużo pali i nie daje nic w zamian, ale do miasta wystarcza.
Spod świateł wygrać możesz jedynie z maluchem i syrenką :P
Skrzynia świetna - wzór dla wszystkich wozów. Precyzyjna, mały skok lewarka, który w dodatku świetnie leży w dłoni.
Świetnie mi się nim jeździ. Dobrze wchodzi w zakręty i jest jednocześnie wygodny.
Nie wiem, czy to przypadłość jedynie mojego wozu, ale przy 4 osobach w środku ocieram o każdy próg zwalniający...
Wszystko świetnie widać.
Wszystko pod ręką i intuicyjnie. Jedyne co wkurza to umiejscowienie włącznika świateł awaryjnych za kierownicą przed zegarami.
Idealnie grzeje zimą. Po 5 minutach w samochodzie jest już cieplutko.
Dla czterech osób wystarczająca. Jeżdżę zwykle sam, więc mam jej pod dostatkiem. Wygodne fotele z dobrym trzymaniem bocznym pozwalają się trochę rozleniwić kiedy stoję w korku.
Nie jest źle, choć mogłoby być lepiej. Zwłaszcza na trasie, gdzie mikroskopijny silnik 1.3 przy 130 wyje niemiłosiernie, co lekko denerwuje.
W mieście nie można narzekać.
Jak na 1.3 to trochę za dużo pali. Zwłaszcza, że w zamian nie daje jakichś niesłychanych wrażeń z jazdy.
Naprawy nie są zbyt drogie.
Jak za tę cenę to nie można dostać nic lepszego. Chociaż można - wersję 1.6 :)
Samochód jest solidny i po przejechaniu nawet 1000 km można odnieść wrażenie, że stworzony na polskie drogi - szczerze polecam!
Jedyne co się psuje z "bzdur" to przełącznik zespolony. Ten samochód jest tak prosty i tak solidny, że w sumie to nie ma co się psuć.
No i trzeba pamiętać o regulacji zaworów w wersji 1.3.
Żadnych nie zanotowałem. Poza gruntowną naprawą przedniego zawieszenia po poprzednim właścicielu, który o ten samochód zwyczajnie nie dbał.
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 60KM 44kW