Ocena kierowcy - Ford Escort VII Hatchback

Basia, 20 lat temu
Silnik 1.3 i 60KM 44kW
Rok produkcji 1998
Ford Escort VII Hatchback 1.3 i 60KM 44kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
ogólnie autko da się lubić i wygląd ma bardzo współczesny, nie jeżdżę nim ze wstrętem
pracuje :) trochę słaby, czasem się "przytyka jak chcę szybko przyśpieszyć - trochę to niebezpieczne przy wyprzedzaiu, muszę cofnąć nogę i nacisnąć jeszcze raz wtedy daje radę
w porządku-precyzyjny, chociaż czasami wsteczny nie chce wskoczyć, muszę wrzucić na luz lub jedynkę i wtedy zatrybia
twarde zawieszenie, dobrze trzyma się na zakrętach
ok
nie narzekam, wszystko pod ręką i ładnie "obłe"
działa i cieszy
jest wystarczająco obszerny, nie można go nazwać "krową" ale dla kogoś o wzroście 180 i 80kg wagi jest OK zarówno z tyłu jak i z przodu i fotele są bardzo wygodne, dobrze trzymają, nie zapadasz się w nie jak w starą wersalę
jest cicho, a mam porównanie z innymi
ostatnio jeżdżę na gazie, ale nie pali dużo
za ok. 20 tys. mamy całkiem sympatyczne autko i jak widzę na drogach (gdzie roi się od escortów) nie tylko ja tak uważam
wkurza mnie światełko od air bagu, które zapala się jak jeżdżę fotelem kierowcy, a jeżdżę jak wysiadam bo nie lubię się przeciskać, trzeba wtedy ingerować w kabelki umieszczone pod fotelem i dobija mnie że podświetlanie zegarów przestało się włączać i muszę stuknąć w drążek od świateł, żeby zaskoczyło
czy muszę wspominać o nagminej usterce jaką są zacinające się obroty silnika-jak zacznie nagle wyć na 3000 i nie chce z nich zejść to kaplica, a ile wtedy spala. Problem rozwiązuje wymiana silniczka krokowego za bagatelka 500 zł

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.3 i 60KM 44kW [l/100km]

5,7