dużo przyjemności z jazdy-przyzwoita moc, 3-drzwiówka wystarczająca dla 2 osób
silniczek ok , całkiem spora moc do masy autka, trochę głośny powyżej 130km/h, na niskich obrotach małe zburzenia w płynności pracy silnika
mankamentem jest to iż wsteczny bieg niezawsze wchodzi za pierwszym razem ( chyba typowe dla fordów)
może być, trzyma się drogi
przód i tył ok
można się przyzwyczaić do małych niedociągnięć ( wyłącznik do pezeciwmgielnych i ogrzewania przedniej szyby!!! ), generalnie mam wszystko pod ręką
Panie Boże pobłogosław temu co wpadł na pomysł ogrzewanej przedniej szyby ( polecam wszystkim zwłaszcza zimą ), małym minusem jest głośna praca wentylatora na 3
z przodu wystarczająco miejsca ( mam 174cm wzrostu) , wygodne i twarde fotele kubełkowe, z tyłu trochę gorzej, na szczęście siedziałem tam tylko raz
pod tym względem nie jest to auto doskonałe, mi to specjalnie nie przeszkadza- lubię słyszeć silnik , ale nimo to mógłby być cichszy
biorąc pod uwagę pojemność silnika 1,8- na gazie nie jest źle , nigdy nie przekroczył 10,5 l gazu nawet zimą
za stosunkowo niewielkie pieniądze otrzumuje się przyzwoite używane auto, jednak producent mógłby barać trochę mniej kasy za części
drobiazgi związane z wiekiem auta
nie zawiodło mnie na trasie
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 105KM 77kW