Samochud wspaniały ALE! jak sie bedzie dbało o nie! I jeszcze 1 warunek dla wielo letniego i wiernego odwdzięczania sie Eskorcika i jest kupno go za granicą. Tylko i wyłącznie sprowadzany. Bo w Polsce niema tak na prawdę w 100% zadbanych samochodów jak u naszuch zachodnich sąsiadów. Autko na dłóższe trasy i do dojeżdzania do pracy. NO i może do ścigania inne ople Vectry i Primery Golfy, ( zanim mrógniesz juz ich niebędzie ) ale nie do tego jest stwożony przecież :)
Silniczek świetny, dynamiczny ale dopiero jak sie przekroczy bariere 3500 tyś obrotów i w tedy naprawde sie zaczyna dziać. Bardzo wytrzymała jednostka 1.6 16v
Moim zdaniem troche za krótkie pierwsze 2 biegi ale za to jakie przyspieszenie ;]. Była by 5 tylko że wsteczny nie zawsze wejdzie tak jak reszta biegów. Ale reszta bez zarzutów.
Wiadomo, jak każdy Ford. Wspaniałe prowadzenie, zakręty 50-60 stopni bez zdejmowania nogi z gazu. Zawieszenie zwardawe ale za razem komfortowe. Nie łamie kręgosłupu na dziórze ale drogi jest przyklejony!
Bez zarzutu, pomagają szybki w tylnych słópkach.
Wszystko tak jak ma być, na swoim miejscu. Wszystko można zmieniać, przestawiać bez odrywania oczu od prowadzenia.
Jednym słowem ok! W zime ciepło, w lato chłodno. Tylko tyle ze niemam Klimy, to jest ból, ale da sie znieść :)
Miejsca nikomu niezabraknie. 4 osoby mogą podróżować jak w limuzynie, z 5 osobą jak w normalnym Hatchback´u. Dla mnie Super jak na takie gabarety samochodu. I te Foteliki! Wielki + dla nich bo trzybają na boki niesamowicie!!
do 90KM/h na odpowiednim biegu do niesłychać. No chyba jak ktoś jedzie 140 na trójce ( bo tak bez problemowo można ) to wiadomo ze bedzie głośniej. ale bębenków w uszach napewno nierozwali ;)
Zależy od stylu jazdy, w moim przypadku na wyjeździe nad Morze w jedną srtone spalił 5,6 litra nieprzekraczająć 100KM/h. A w drógą jak jechałem w nocy i śmigałem 160-180 KM/h to mi 8 z chakiem wciągnoł. W Korku jak się śpiesze i dojeżdżam każde 10 cm do zdeżaka następnego zamochodu 10l.
Niekupi sie, powtarzam NIEKUPI się takiego samochodu jak ten za takie pieniądze. Ja kupiłem swój za 4900zł w stanie idealnym.
U mnie nic się niedziało.
Jeśli wymienia się oleje w terminach, pasek rozrządu, filtry itp. bedzie chodził bez zarzutu.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 90KM 66kW