Lista ocen Ford Escort VI Hatchback 1.4 71KM 52kW 1992-1995 (54)

~mexykanin500
Hatchback 1.4 71KM 52kW
Generalnie bardzo fajny samochód, gdyby nie to że tyle pali.
3,9
~Kamil
Hatchback 1.4 71KM 52kW
Autko, poza spalaniem, jak najbardziej w porządku. Nie wymagajmy w końcu cudów od auta, które ma 17 lat na karku.
4,2
~ stepidar@interia.pl
Hatchback 1.4 71KM 52kW
Rozsądny koszt, przyzwoity wygląd, dobra trakcja jazdy, prosta budowa i diagnoza, po 12stu latach niewiele się zestarzał (przebieg tylko 83tys). Korozji nie widać (garaż) nawet pod spodem. Trochę kłopotów z systemem regulacji zapłonu na LPG ale reset komputera załatwia sprawę.
4,4
~FordFan
Hatchback 1.4 71KM 52kW
Uważam że konkurencyjne auta Opel i zwłaszcza VW, nie oferują niczego więcej, a kosztują znacznie drożej. Gdybym jeszcze raz miał kupić auto, to wybrałbym escorta. Trzeba uważać na auta powypadkowe i wysłużone. Ja swojego szukałem kilka miesięcy. Z niemiec został sprowadzony bez pośredników, tak że widziałem co kupuje. Jeszcze jedno, to nie prawda, że wszystkie auta z niemiec są super zadbane, teraz bardzo dużo z nich to graty, ja żeby znaleźć...
4,4
~lucas7911
Hatchback 1.4 71KM 52kW
Ten silnik to minimum pod wzgledem mocy do sprawnego poruszania. Trzeba go mocno wkręcać na obroty żeby nie mieć konkurencji ( o podobnej mocy) na światłach. Stukające popychacze hydrauliczne zaworów to normalka.Wymiana oleju a potem przez 7 tyś km nie trzeba dolewać ani kropli oleju (Silnik)
4,2
~Zago zago601@gazeta.pl
Hatchback 1.4 71KM 52kW
Dobre auto dla rodziny. Duży bagażnik, czworo drzwi. Elastyczny, mocny silnik. Należy w miarę regularnie sprawdzać stan zawieszenia, przeniesienia napędu.
3,6
~Jajcarz-EscortDriver
Hatchback 1.4 71KM 52kW
Dobry samochód, przedewszystkim tanszy niz astra czy golf, bezposredni konkurenci którzy za wieksze pieniadze nie oferują niczego wiecej.
~boczek-86@tlen.pl
Hatchback 1.4 71KM 52kW
jezeli ktos ma chec kupic ten samochod ze wzgledu na niska cene (25oo zl tyle mnie kosztowal) to smialo mozecie doliczyc drugie tyle na naprawy:( nikomu nie polecam tego samochodu. lepiej pozbierac troche wiecej kasy i kupic cos lepszego. ten samochod to istna studnia bez dna,
4,6
~Kamil
Hatchback 1.4 71KM 52kW
Jestem bardzo zadowolony z mojego Eskorta, sprawdza się w każdej sytuacji!
3,7
~dobron@klienci.pkobp.pl
Hatchback 1.4 71KM 52kW
Ogólnie dobry samochód, dobre siedzenia welurowe ( latem nie najlepsze ), sprawnie działające wspomaganie kierownicy, stosunkowo niezawodny-właściwie nigdy mnie nie zawiódł, a drobne niesprawności nie wpływaja na ocenę ogólną.
Ford Escort VI Hatchback