Ocena kierowcy - Ford Escort V Kombi

Rok produkcji 1992
Ford Escort V Kombi 1.4 71KM 52kW 1990-1992 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : Spalanie
Karoseria : Najgorzej rdzewiały progi przy kierowcy a pozatym nadkola maska
Układ hamulcowy : Hamulce to podstawa w aucie. Niestety nie sa mocną strona forda escorta
Silnik : Psuje sie wszystko co możliwe
Auto naprawdę kiepsko się prowadzi, silnik często się psuje, hamulce słabe, jedynym jego atrybutem jest spalanie paliwa które jest naprawdę niskie.
Silnik jak na te lata nie pracował najgorzej ale pozostawiał dużo do życzenia. Sądze że nawet ocena przeciętna to dla niego za dużo ale niech już będzie. Bardzo głośny. Nie podobała mnie się jego praca.
No skrzynia jeszcze chodziła poprawnie ale poprzedni właściciel juz 2 razy ja naprawiał więc widać nie jest mocną stroną escorta.
Trzyma się drogi ale jedynie przy niskich prętkościach. Z zakrętami już gorsza sprawa szczegolnie w zime.
Mając kombi liczyłem na lepszą widoczność. Niestety się zawiodłem. Z przodu jeszcze było ok ale z tyłu kiepściutko.
Nie była najgorsza. Taki przeciętny
Ani nie było to auto w którym szybko się nagrzewa ani wentylacja nie była w jak najlepszym porządku.
To jest atut amerykańskich aut. Przestrzeń dla pasarzerów była ogromna i kierowca nawet przy duzym wzroście mógł siedzieć wygodnie. Z przodu i z tyłu było jej naprawdę dużo
Oj z nim było najgorzej. Silnik naprawde głośno pracuje. Czasami nie słychać własnych myśli.
Zużycie paliwa było wręcz doskonałe. Posiadałem instalacje gazową i naprawdę byłem z niej zadowolony. Auto paliło naprawdę mało (za 25 złoty zrobiłem 250 kilometrów - naprawdę) Srednie spalanie w mieście 6 na trasie też koło 6. Ceny przeglądów były normalne. Części były łatwo dostępne i w przystępnych cenach.
Fordy tego rocznika chodzą po 800- 1800 zł a więc cena jest dobra w stosunku z jakością.
Auto spędziło niestety bardzo dużo czasu u mechanika. Psuło się dosłownie wszystko. (Nawet odpadło lusterko wsteczne na naszych pięknych drogach)
Silnik silnik i jeszcze raz silnik. Oprócz tego hamulce, zawieszenie amortyzatory karoseria. Jak na typowego amerykanina przystało autko sypsuje po okresie gwarancji. Ale co zrobic??

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.4 71KM 52kW [l/100km]

6,0