wporzadku. troche glosny, no i wiadomo jesli chodzi o przyspieszenie no nie ma jak benzyna. mam mk5 3-drzwiowy hatchbag i raczej nie narzekam ,(jestem mlody wiec chcialbym cos szybszego. mam chec na RS ) ogolnie essie wporzadku. Brakuje turbinki ale escorty w dieselu z turbinami wychodzily dopiero od 93 r.
ok, troche za slaba dwojka gdyz przy dojezdzaniu do skrzyzowania trzeba redukowac do jedynki. tak to ok nawet ladnie sie zbiera na trojce.
wszystko ok nic do zarzucania. escorcik jest bez wspomagania ale kierownica kreci sie bezproblemow nawet w miejscu.
słaby zasieg swiatel
po jakis 2/3 km w zime w aucie jest sauna. ogrzewanko naprawde wporzadku. wada jest parowanie przednich szyb w czsie deszczu :(
z przodu miejsca jest poddostatkiem aczkolwiek stylu w 3 osoby juz jest troszke ciasno
slychac troche silnik (wiadomo jak kazdy dieselek ale mysle ze bylo by duzo ciszej gdyby załozyc pokrywe pod silnik ( robia na zamowienie do kazdego modelu a koszt takiej pokrywy to okolo 150 zl. ))
pali mysle ze jak na ta pojemnosc to malo tak srednio 6,1 l na trasie z 5 l jak sie go mocno przycisnie to 7 l ( mysle ze jak na ta pojemnosc to i tak malo pali. )
ok. sprowadzalem z niemiec wyszlo mnie w sumie 6,5 tys. zl.+ koszt rejestracji ok.700zl
brak ogrzewania przedniej szyby i swiatel przeciwmgielnych przednich
drobne usterki: wymienialem pasek klinowy łorzysko, tlumiki. drogi tlumik srodkowy konkretnie do tego modelu rocznika i silnika tzn 1.8 D 91r 3-drzwiowy hatchbag, ponad 200 zl ale mozna ominac ten problem i przerobic tlumik od nowszego modelu. kolejna usterka bylo sprzeglo na ktore w sumie wydalem 450 zl (docisk pękł i tarcza do nabicia) musialem wymienic jeszcze zamek pasazera poniewaz wlamali mi sie do auta a mam cantralny wiec wystarczylo go dobrze wygiac i mozna go otworzyc a to jest wielka wada centralnego zamka.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 D 60KM 44kW