jak na swoje lata jest ładny-mam czarna 3-d. wygodne i przyjemne w spojrzeniu wnętrze. Dobry na trasy, a z tym silnikiem dobry dla miłośników szybkiej jazdy i świetny jako materiał na tuning.
ten silnik i lekkie 3-drzwiowe nadwozie =frajda z jazdy i krótki czas wyprzedzania. Nowoczesny motor(zetec) w starym nadwoziu.Słabe wysilenie i zasłyszane opinie raczej potwierdzają długowiecznosc tej jenostki. Elastyczność -cóż mmogę z premedytacja wrzucic 5-tkę przy 60km/h i eśiek przyśpieszy bez skargi.
skrzynie nieco haczy. zwłaszcza przy redukcji biegi wchodzą z oporem. Wsteczny zgrzyta niemiłosiernie. RADA wrzucac najpierw 5 a potem wsteczny.
cóż raczej twardy,w zakrętach przewidywalny ale ostroznie bo mam seryjne (za wąskie)opony . Zużył się szybko bo juz słyszę tłuczenie z przodu . amory jeszcze fabryczne ale dla tylnich nadszedł juz ich kres.Swietne hamulce!!! niemam ABS-u!
Mam "coupe" duże szyby krótki tył . mnie bardzo łatwo się parkuje.
Mimo 181cm wzrostu uważam że do bardzo niskio położonego fotela trzeba się przezwyczaić.Dla niskich polecam poduchę pod tyłek.
jak na auto z pocz lat 90 jest bardzo dobrze -tylko ten włącznik awaryjnych:)
fotele wygodne ale przydało by sie lepsze podparcie odcinka lędżwiowego. Po 400km zaczyna bolec kręgosłup
najmniejszych powodów do narzekania.
dużo schowków i półeczek ,wielki i foremny bagażnik, Po złożeniu siedzeń przewiozłem 29calowy telewizor w pudełku!!!!!! i miałem klapę zamknięta .
do 100 jest super do 120 w miarę powyżej -hałas.
dużo dobrych i trwalszych od kiepskich zamienników -części uzywanych ale fordowskich orginałów. Pali za duzo jak dla mnie . Ale daje coś w zamian średnio to 8-9 litrów .
ciągle coś mi zaczyna piszczec czy trzeszczeć w środku . Piski udaje sie eliminowac ale wtedy zaczyna popiskiwać co innego-drazniące!! mam go prawie rok i ok 20 tys km i jeszce nic poważnego się nie popsuło.
na razie nic. Typowe _rdza na rantach błotników i przy wlewie-8mcy spartolił mi robotę blacharz i .. trzeba poprawiać . Pozatym trwały lakier i mało rdzy
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V XR3i 105KM 77kW