: Jak do tej pory wymieniam tylko podstawowe zeczy eksploatacyjne a podobno to tylko ford i sie sypie na mlodszych autach widzialem wiecej rdzy
: niestety bez ocynku wiec trzeba dbac (nakola progi)
: nie polecam 1,3 stanowczo za slaby
Uwielbiam moje autko ale z racji powiekszajacej sie rodziny niedlugo bede zmuszony je wymienic Nawet moja malzonka go polubila No a w bliskej rodzinie sa jeszcze dwa i tez sie dobrze maja wiec jak najbardziej zasluzona ocena
Jest to xr3i wiec jak dla mnie bardzo dynamiczne ciagnie juz z dolu Ale ze to jest ford woli wyzsze obroty i to przepalanie gdy schodzi z obrotow
Najmniejszych klopotow tylko czasem nie wchodzi wsteczny ale o dziwo skrzynia nie zgrzyta
Obnizony i utwardzony czyli mordenga na naszych drogach (loskot bo dziura za dziura) ale na trasie miodzio w zakretach jak przyklejony i duzo wybacza gdy sie szaleje
Moze to juz kwestia wyczucia ale duza powierzchnia szyb robi swoje super w kazda strone
Nie nazekam wszystko pod reka tylko obsluga radia bo trzeba sie z fotela wychylic reszta dosc intuicyjna
Nie nazekam bo mam obie szyby (przud i tyl) ogrzewane elektrycznie ale niestety te z tylu zachodza mgla jak mocno popada Ogrzewanie bomba bardzo szybko jest cieplo w samochodzie
Jest to wersja 3-drzwiowa wiec z tylu nie ma zbyt wiele miejsca ale z przodu nie ma na co narzekac
Dopuki jezdzilem na orginalnym tlumiku bulo dobrze ale pozniej cos mnie podkusilo i mam basowy :( nigdy wiecej
Nie jest to najmlodszy silnik ale jak na ten rocznik chyba nie jest najgorzej
Jak dla mnie samochod jest bardzo dobry Na tle reszty samochodów na naszym rynku wypada naprawde dobrze czesci nie sa droge a i dostepnosc zamiennikow bardzo duza
To juz moj drugi escort i na oba nie moge nazekac Na srodku drogi zadem mnie nigdy nie zostawil
Gdyby nie jesna sprawa to dalbym 5 W zime spalila mi nie czesc instalacji prawdopodobnie woda dostala sie na skrzynke bezpieczników ale juz jezdzi ale ze mnie lubi to pod samym domem wiec odpalo holowanie :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 XR3i 105KM 77kW