: Jak na swoje lata miał dość nie wielką ilość skorodowanej blachy
: troche rdzy
Układ hamulcowy
: Klocki i tarcze do wymiany
: Elektryczny wtrysk paliwa był wymieniany
Auto dobre na początek jako pierwszy samochód. Tak jest w moim przypadku. Polecam innym młodym kierowcom. Atuty tego auta to Ma dobrego kopa u mnie jakieś 7s do setki. pali nie wiele jak na tą pojemność psuje sie dość rzadko oraz części zamienne nie są zbyt drogie.Polecam !!
Mała awaria z przepływomierzem oraz wtryskiem paliwa i jednym z zaworów(Poluzował się)
Wszystkie biegi jak dotąd wchodzą bez problemów. Jedynie czasami mam problem z wbiciem wstecznego albo nie wchodzie i trzeba puścić sprzęgło i zrobić to ponownie albo coś zaskrzeczy ale bieg jest wbity.
W moim przypadku auto było po wypadku ma czyba żle ustawiony układ kolumny kierowniczej albo coś innego bo poprostu skreća w prawo przy puszczeniu kierownicy. Przy prędkości 180 km to strach jechać szybciej chociaż gdzdy to było sprawne to mój eskort spokojnie poszedł by z 210km/h
Widoczność oceniam na dobrą jest ok:)
Jężeli chodzi o ciepełko w zimie to jest zajebiście . A w lecie niestety to trzeba potwierać szyby bo niestety nie ma ty klimy
Z przodu jest dużo mijsca jak i dla kierowcy i pasażera obok. Z tyłu też nie jest najgorzej. Spokojnie tym autem mogą podróżować 4 dorosłe osoby.
W zasadzie jest w nim dość cicho i przyjemnie. Lecz dla mnie to nie ma znaczenia bo i tak słucham muzyki na max
No i to cojest zmorą każdego auta zasrane spalanie. U mnie max wynosi 9.5 l na100km w zimie przy ciężkiej nodze średnio trasa i miasto pali 8l do 8.5l na 100. minimalnie spalił mi jakieś 6.2 l na 100 przy spokojnej jeździe na trasie około 350km
Powiem tak za cene 1500 zł możemy nabyć już takiego forda lecz ślinik i blachy są w nieco opłakanym stanie. Radził bym kupić może troche drożej w granicach 3500 zl do 4500zl i nie trza bendzie tak szybko potem inwestować w naprawy.
W tym aucie właściewie nie ma sie co psuć bo nie ma tu zawiele elektryki chba że ktoś ma wersje super comfort z el. szybami, lusterkami.Jedyne co może sie sepsuć to np. żarówka w leflektorach albo żarówka podświetlenia deskie rozdzielczej bąź kable wysokiego napiecia do świec sapłonowych z biegiem czasu moga ulec zepsuciu.
Jeżeli dbasz o auto to nie ma takei opcju by coś poważnego sie w nim zepsuło. rzgularnie wymieniaj pasek rozrządu bo jak on rupnie to masz taką lipe że to już huj. Sprawdzaj co jakiś czas płyny w silniku. (olej, płyn chłodniczy, chamulcowy, płyn od abs oraz wspomagania) dbaj również o stan podwozia przegubąw tuleji i innych. w moim przypadki nie zdarzyła sie jeszcze żadna powąna awria.