Tak kupiłbym ponownie!!! Ale wersję Vignale lub Titanium i przerobił zewnętrznie na ST-LINE. Tylko z powodu zbyt twardego zawieszenia. Jeżeli auto jest użytkowane zazwyczaj 70% miasto 29.5% tray 0,5% poza. to trochę spuścił bym z twardości. Poza tym Jest bosko i tyle. Pali mniej niż w testach pokazują. W mieście z klimą do 9 l. Długa trasa 1500 km ,90% autostrada 4 osoby + bagaże + klima 120-150 prędkość. 8,6 l ( spodziewałem się 10-11) . Jest dobrze. Wygoda wręcz wzorcowa.
Aaaa, mały minusik dla tempomatu adaptacyjnego. trochę nerwowo hamuje przy dojeżdżaniu. Podsumowując tak, tak to dobry wybór i tyle.
Zaskakująco żwawy. Wystarczający.
Zbyt nerwowo redukuje przy przyspieszaniu. Poza tym płynna.
W ST-line jednak zbyt twardy. Dziury, nierówności mocno odczuwalne i słyszalne. Jednak trzeba pamiętać, że dzięki takiej charakterystyce zakręty i autostradowe prędkości to jego żywioł. Po równym jeździ bosko. To zawieszenie jest dobre do wersji ST, do ST-line nie koniecznie.
piękna linia ST-line. Ja lubię takie kształty. Wielki masywny kwadraciak z pięknymi obłościami.
Generalnie naprawdę dobra
Brakuje mi lekko przesuwanej kanapy jak w S-maxie. chodzi o powiększenie pojemności bagażnika. Jest na to miejsce, bo z tyłu jest go z nadwyżką.
tu bez komentarza. 5 na 5
Wręcz nadmiar.
tu niektórych zdziwię. Generalnie sam w sobie jest wyciszony na 5. Jednak w St-line to twarde zawieszenie lekko hałasuje na dziurach. No i to, że chlupoczące paliwo w baku słychać, to prawda!!!! ale rzadko.
Daję 4 na wyrost, bo to praktycznie nowe auto. OC+ AC+ NW 4,5 tyś . Pali mniej niż zakładałem. Na razie bez usterek.
Moim zdaniem to b.dobre auto. Warte tych pieniędzy.
Parę pierdół poprawiłbym ale zdaję sobie sprawę, że nie jest to SUV z najwyższej półki.
plastik przy lusterku wstecznym świergoli. Czasem zdarzają się lekkie wibracje przy niskich obrotach, jakby z mostu? nie wiem dopiero pojadę z tym do serwisu.
brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 EcoBlue Bi-Turbo 238KM 175kW