Ocena kierowcy - Ford Cougar

lukas06@autograf.pl, 13 lat temu
Silnik 2.5 i V6 24V 170KM 125kW
Rok produkcji 2000
Ford Cougar 2.5 i V6 24V 170KM 125kW 1998-2002 - Oceń swoje auto
Silnik : jest to niezniszczalny silnik 2.5 litra pieknie pracuje a jego dzwiek to trzeba uslyszc jak pieknie mruczy,przyspieszenie jest niesamowite, wgniata czlowieka w fotel,jednym slowem perfekcyjne autko.
caloksztalt forda cougara oceniam na doskonaly ,dla mnie nie ma on zadnej konkurencji na rynku wsrod aut z tego rocznika,koncerny motoryzacyjne powinny pomyslec o wznowieniu produkcji COUGARA.
ford cougar jest to dla mnie najpiekniejsze coupe na rynku wyprodukowane w latach 1998/2002 posiadam cougara juz 3 lata i nic sie z nim nie dzieje,polecam tylko wersje 2.5 litra i oczywiscie z automatyczna skrzynia biegow.jest to dla mnie autko prawie bezawaryjne,polecam w stu procentach :-)
automatyczna skrzynia biegow jest perfekcyjna pomimo ze autko ma juz 11 lat,jestem poprostu pod wrazeniem,polecam tylko wersje po liftingu 2.5 litra automat,naprawde nie ma nic lepszego :-)
prowadzenie cougara jest sama przyjemnoscia,uklad jezdny jest perfekcyjny,auto jest stabilne i ma bardzo dobra przyczepnosc,cougar na zakretach jezdzi jak po torze jestem podwrazeniem :-)
widocznosc w cougarze jak na coupe jest bardzo dobra.
ergonomia -wszystko mam w zasiegu reki,cougar jest swietnie zaprojektowanym autkiem,nie wspomijajac juz o jego designe.
jestem pod wrazeniem jakie cougar ma ogrzewanie i wentylacje,jednym slowem perfekcyjne,do odparowaniu szyb w calym aucie potzeba zaledwie jednej minuty zeby wszystkie szyby zostaly odparowane.
perfekcyjna przestrzen w przodzie dla kierowcy jak i rowniez dla pasazera,natomiast z tylu tyle miejsca juz nie ma poniewaz to tylko coupe wiec czego mozemy sie spodziewac ?
wyciszenie oceniam cougara na dosyc dobre lecz nie na perfekcyjne a to dlatego chyba ze szyby nie posiadaja ramek w drzwiach.
coz mozna powiedziec o ekonomicznosci jest to 2.5 litrowy silnik w dodatku ze skrzynia automatyczna wiec autko tez potzebuje swoje zuzyc,w miescie spala mi 14 litrow natomiast w trasie spala maxymalnie do 10 litow,wiec jak na te osiagi i na ten rocznik to wydaje sie ze jest ok.
jakosc jaka jest w cougarze po liftingu z pelnym wyposarzeniem oceniam na perfekcyjna, skora jest najlepszej jakosci.
dla mnie cougar jest naprawde nie zawodny,perfekcyjny,swietnie sie go prowadzi,ogolnie mowiac, rewelacja :-)
jestem szczesliwy poniewaz jak dotad nie stwierdzam zadnych powaznych uciazliwych dla mnie usterek w moim egzemplarzu. polecam forda cougara wszystkim przyszlym kupujacym,oczywiscie wersja po liftingu w pelnym wyposazeniu 2.5 litra i oczywiscie z automatyczna skrzynia biegow, naprawde nie ma nic lepszego jak na ten rocznik autka ;-)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.5 i V6 24V 170KM 125kW [l/100km]

12,0