: W sumie pozytywnie zaskoczyło mnie spalanie. Sądziłem, że silnik 2.0 będzie pił jak smok - nic podobnego. Podobnie lub nawet wecej palą miejskie auta z silnikami 1.6.
Sportowe auto z wielkim bagażnikiem (swobodnie mogą do niego wejść 2 osoby). Jechałem na dłuższy pobyt w 3 osoby z pełnym bagażem i nie było problemów z miejscem. 4 osoby z bagażem spokojnie się zmieszczą.
Mógłby być mocniejszy, choć z drugiej strony w trasie nie ma żadnego problemu z wyprzedzaniem. Elastyczność ok.
Żadnych uwag.
Mam wrażenie, że tego auta nie da się wyprowadzić z równowagi. Wchodzisz w zakręt z "dowolną" prędkością i wiesz, że nic nieprzewidzianego się nie wydarzy - trzyma się drogi jak przyklejone.
Trzeba nauczyć się parkowania tyłem tylko "na lusterka" - przez ramię nic nie widać. Ale lusterka w zupełności wystarczają.
Wszystkie przełączniki proste w obsłudze i tam gdzie być powinny. Siedzenia wygodne z przodu. Z tyłu raczej nie powinny siedzieć wysokie lub masywne osoby.
Daję 5, choć moja kobieta narzeka, że nagrzewa się dosyć wolno.
Duuużo miejsca.
Mogłoby być lepsze.
W trasie pali 6-7l, w miescie 10-11l (mieszkam w Gdansku, a to bardzo zakorkowane miasto)
Świetne auto za stosunkowo niewielką cenę. Paradokslanie, z takim wyposażeniem i silnikiem nie kupi się tańszego auta w podobnym roczniku.
Mam auto pół roku - nic się nie zapsuło i oby tak dalej.
Brak usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 131KM 96kW