Nie zamienię tego auta na żaden inny. Zawieszenie, cicha jazda, dynamika na 150 KM na silniku 1.6 ecoBoost. Pakowny i ładowny. 1W wersji Titanium elegancki i prestiżowy. Wygląda i jeździ doskonale.
Bardzo elastyczny. Na 6 biegu jeździ 55-60 km/h. Ma opcję eco-jazdy i są koniczynki z listkami. Jak się uzbiera 5/5 to spalanie na mieście nie przekracza 8l/100km
Zawsze trafia i nigdy nie miałem wątpliwości na którym biegu jadę lub który chcę wrzucić.
Trakcja w trudnych manewrach i na zakrętach mnie powala za każdym razem, jak dochodzi do takiej sytuacji. Poczucie bezpieczeństwa nigdy nie było mi w aucie lepiej zaoferowane.
Przednia daleko oddalona szyba sprawia wrażenie, że jest ogromna ilość przestrzeni do dyspozycji a obraz wkoło wygląda na doskonały, nic niczego nie zasłania...
Te kształty w fordach zawsze mnie urzekały, ale w cemaksiu ten kokpit i pokład jest dopracowany dokładnie do moich ideałów.
Ogrzewanie jest OK, ale wymiennik klimatyzacji w upały powyżej 29 st. C schładza efektywnie po 15 minutach, a przez ten kwadrans wentylator wieje na maksa i to hałasuje. Jedyny minus. Hałas podczas powietrza wyrzucanego wentylatorem do pokładu dynamicznego schładzania.
Wygodnie. Na zakrętach trzyma się każdy fotela. Nikomu nie brakuje miejsca, a fotele sprawiają wrażenie wyszytych na wymiar.
I to jest kolejny atut, dla którego kupowałem to auto. Przy 140 km/h na tempomacie na autostradzie można spokojnie rozmawiać ze sobą i NIE TRZEBA krzycząc do siebie.
Tutaj z każdym autem można by było narzekać. Koszt 1 serwisu: 650 PLN brutto. Koszty paliwa? Jak na benzynę 8l/100km przy jeździe miejskiej z pazurem, to naprawdę wzorowy wynik.
Nie znam innego auta, które spełnia wszystkie walory, na których mi zależało, a jest cenowo atrakcyjniejsze lub atutami mogło by wygrać z moim cemaksiem.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 EcoBoost 150KM 110kW