: 1.6 ekobost 150 KM bardzo dobry silnik, deska rozdzielcza
Chciałem kupić nowy samochód rodzinny w benzynie. Pod uwagę brałem kilka samochodów. Kia Sportage ładny ale z powodu zbyt długiego czasu oczekiwania oraz fatalnej widocznośc przede wszystkim do tyłu zrezygnowałem. Nissan Qashqai również SUV odpadł z powodu silnika który jest za mały do tak dużego samochodu. Opel astra IV zbyt drogi jak na oferowane wyposażenie. Chciałem jeszcze obejrzeć Hyundaia IX35, Mitshubishi ASX, VW i jeszcze być może inne, ale po jeździe testowej C max stwierdziłem, że to będzie samochód który wybiorę. Miałem szczęscie, że samochód o wyposażeniu, które mi pasowało, był już na składzie celnym. Po 3 tygodniach odebrałem i jeżdze. Na jezdzie testowej jezdziłem C MAX z silnikiem 1,6 TDCI 115 KM i już wtedy byłem mile zaskoczony. Silnik 1,6 ecobost 150 KM jest turbodoładowany i jedzie już od 1700 obr, jest czym wyprzedzać gdy trzeba. Podpowiadacz zmiany biegów chce aby wbić 6 bieg już przy 70 km/h. Już przy tej prędkości 6 bieg przyspiesza dośc żwawo. Spalanie średnie będzie w okolicach 9-10 l moje trasy 70% miast, 30% trasa. Bagażnik wystarczający na wekkendowe wojaże z rodziną. To tyle pozdrawiam wszystkich.
Elastycznośc silnika jest rewelacyjna przyspieszenie bardzo dobre, w samochodzie poanuje cisza
Mogło być lepiej troche haczy mam nadzieje że sie wyrobi
Wydaje mi się że rewelacyjny
Widocznośc w przód i na boki rewelacyjna, do tyłu dobra
Wygląd deski rozdzielczej kosmiczny, dodatki typu czujnik cofania, tempomat, radio z bardzo dobrą jakością dzwięku, materiały użyte do wykończenia dobrej jakości.
Nie mam zastrzeżeń - chłodzi i grzeje
z przodu bdb z tyłu może być
doskonałe
Na razie spalanie ok. 9,5 l/100 km i jeszcze spada
76 000 zł za wersje Titanium z tym silnikiem to myślę żę dobry stosunek jakości do ceny
Zbyt mało przejechałem aby oceniać
jw
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 EcoBoost 150KM 110kW