Oszczędny, dynamiczny i bardzo elastyczny. Miałem drobne problemy z EGR ale znajomy mechanik z Piaseczna, wyciągnął zawór i przeczyścił go. Od tamtej pory (tj. od 1,5) roku nic się nie dzieje.
Czasami \"wyskakuje\" trójka ale generalnie jest w porządku. Nic nie skrzypi i nie \"haczy\"
Znakomity. Świetnie trzyma się drogi chociaż traci na tym komfort (mnie to odpowiada)
Do tyłu mogłoby być lepiej. Przeszkadzają tylne słupki. Do przodu dość dobrze
Czytelne wskaźniki, ergonomiczne umieszczone przełączniki, tworzywa średniej jakości ale dobrze spasowane. Brak gniazda 12V dla tylnych siedzeń. Przydałyby się przesuwane tylne fotele. Bardzo przydatne zasłonki przeciwsłoneczne w tylnych drzwiach oraz rozkładane półeczki w przednich fotelach (wożę dzieci).
Słabe grzanie do tyłu. Dobra, dwustrefowa klimatyzacja.
Wnętrze komfortowe i obszerne (dla 2 osób dorosłych + 2 dzieci). Sporo schowków. Za mały bagażnik (przydałoby się dodatkowo 50 l). Po zsunięciu tylnych siedzeń miejsca jak w LS600h :)
Niskie spalanie na trasie i w mieście. Większość cześć w dobrej cenie. Mam świadomość kosztów koła dwu-masowego, wtryskiwaczy lub turbiny :)
Problemy z EGR - usunięte. Błąd elektrycznego wspomagania kierownicy - (czasami i tylko w zimie). Problem z wyświetlaczem klimatyzacji
Po 1,5 roku użytkowania i przejechaniu 30 tys km żądnych poważnych usterek
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDCi 140KM 103kW