Ocena kierowcy - Ford C-MAX I

Jacob81, 14 lat temu
Silnik 2.0 TDCi 140KM 103kW
Rok produkcji 2009
Ford C-MAX I 2.0 TDCi 140KM 103kW 2003-2010 - Oceń swoje auto
Silnik : Przyśpieszenie ok 9sek do 100KM/h w aucie nie oszukujmy się rodzinnym. Prędkość max 220KM/h i niskie spalanie jak na te osiągi i to co auto potrafi. Nie oszczedzam na klimatyzcji i innych urządzeniach w trakcie użytkowania mimo to spalanie max 7.4l w mieście.
Auto duże, komfortowe, bardzo dynamiczne (320Nm robi swoje) i oszczędne. Dodatkowo można kupić je w bardzo bogatym wyposażeniu za przyzwoite pieniądze.
Bardzo dynamiczny i oszczędny jak na swoje osiągi. Dotyczy rocznika 2003 Opisywane auto pochodzi z ROCZNIK 2003 jednak info zamieściłem w zakładce na stronie C-max bo nie ma na niej osobno modelu Focus C-max nie wiedzieć czemu.
Chodzi bardzo dobrze mimo to biegi mogły by trochę lżej wchodzić
super, dobry skręt lekko chodzi kierownica bez zarzutów.
Przednie słupki faktycznie trochę zasłaniają widoczność, ale idzie się przyzwyczaić.
Jest ok zwłaszcza gdy się posiada bogatszą wersję z wielofunkcyjną kierownicą i sterowanie audio podpięte do niej.
Lekko parują szyby chyba że masz wersję z podgrzewaną przednią szybą, problem znika ;)
Jest sporo miejsca zarówno w przestrzeni pasażera jak i w bagażniku.
Jest ok byłoby super gdyby chodził cicho jak benzyna ale to w końcu diesel coś za coś jest głośniej ale za to moment obrotowy jest wysoki 320NM
Tutaj wszystko zależy od jazdy i paliwa jakie się kupuje.
Niektóre podzespoły jak na forda potrafią być dość drogie jednak na szczęście nie psują się często.
Auto zakupiłem z przebiegiem 64tys KM obecnie ma 92tyś KM w tym czasie zepsuł mi się: - przycisk hamulca ręcznego (nie trzymał dźwigni w górnej pozycji), - zaczął szwankować czujnik cofania nie zawsze załącza światło wsteczne i czujniki cofania, To by było na tyle
Zepsuł mi się alternator po części z mojej winy bo zignorowałem komunikat komputera pokładowego prawdopodobnie padła dioda prostownicza, jeździłem do oporu w wyniku czego spaliłem całą płytkę sterującą koszt naprawy wyniósł 350zł z robocizną więc nie było tragedii.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDCi 140KM 103kW [l/100km]

6,5